lauantai 18. helmikuuta 2017

Huivit meille molemmille

Onpa mennyt luvattoman pitkä aika viimeisestä blogipäivityksestä. Neuleitakin on tässä välillä valmistunut aikamoinen kasa, mutta jotenkin en ole vain saanut itseäni niistä kirjoittamaan. Yritänpä vihdoin ottaa itseäni niskasta kiinni ja saattaa tätä blogia ajan tasalle.

Kaikkea valmistunutta en nyt viitsi samaan päivitykseen tunkea, vaan yritän tehdä nyt peräjälkeen useamman päivityksen, Tässä ensimmäisessä on vuorossa kaksi huivia: toinen miehelle ja toinen itselleni.

Miehelle tein ihan perusbaktuksen, kun sellaista toivoi. Yhdessä taas valittiin lankoja ja mies päätyi harmaaseen, pieniä värivaihtelua omaavaan vyyhtiin. Arvelin, ettei yhdestä sadan gramman vyyhdistä tule riittävän isoa huivia ja raidoittelin sitten huivin keskiosaa miehelle viime talvena tekemästäni kaulurista jääneellä jämällä.


Kiva huivi syntyi ja ahkerasti mies on tätä jo käyttänytkin.

Malli: Baktus
Lanka: Cauldron's Path Yarns Silver + Hopeasäie Sukka
Puikot: 4 mm Knit Pro Cubics - pyöröt
Langanmenekki: 116 g


Itselleni tein vihdoin jo kauan suunnitelmissa olleen Exploration Station - huivin. Värien valitseminen tuotti vähän päänvaivaa, mutta lopulta päädyin näihin neljään vyyhtiin: 


Itse huivin kutominen olikin sitten silkkaa iloa. Kivasti erilaiset mallineuleet vaihtelivat eri osioissa ja huivista tuli kertakaikkisen ihana. Ja iso - siipiväli taitaa olla liki kaksi metriä. Olen myös tyytyväinen värivalintoihini, vaikka jossakin välissä jo vähän epäilytti.

Malli: Exploration Station
Lanka: Canon Hand Dyes Lewis MMC Twist Sock,
Indigodragonfly Merino Nylon Sock,
Invictus Yarns Beyond
 ja Hopeasäie Silver
Puikot: 4 mm Knittarin pyöröt
Langanmenekki: 223 g




4 kommenttia:

  1. Kerrassaan hienoja huiveja. Harmi kun nuo Westin huiviohjeet on vain englanniksi. Ei viitsi ostaa, kun ei niitä ymmärrä kuitenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla englanniksi neulomista - ei se loppujen lopuksi ole vaikeaa. Termit oppii aika nopeasti, netistä löytyy hyviä sanastoja ja muutenkin apua kyllä löytyy.

      Poista
  2. Ai että on kauniita! Varsinkin tämä omasi. On kyllä värivalinnat sattunu aivan nappiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on ihania. Molemmat tulee varmasti ahkeraan käyttöön.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.