torstai 10. tammikuuta 2019

Plum Twist ja yksi pipo

Vielä on ainakin pari viime vuoden puolella valmistunutta työtä esittelemättä.

Tämän villatakin aloitin jo elokuussa ja sain neulottua valmiiksi jo lokakuussa, mutta nappeja odotteli ihan vuoden viimeisiin päiviin saakka. Oli ne napit valmiina, mutta eivät vaan millään kiinnittyneet itsestään, vaan täytyi reippaasti tarttua neulaan ja lankaan. Kuvion ottaminen menikin sitten jo tämän vuoden puolelle, mutta nyt on jonkinlaiset kuvat saatu.

Malli: Plum Twist
Lanka: Adlibris Socki Fine
Puikot: 3,5 mm (?) Knit Pron pyöröt
Langanmenekki: 285 g

Ajattelin, että tätä villatakkia on kiva pitää kesällä pienenä lämmikkeenä - on sopivan kevyt, pitsien ja vaalea. Muutenhan tuo on ihan tuollainen perustakki, mutta selässä on leveä ja kaunis pitsipaneeli.



Takki tehtiin ylhäältä alas saumattomasti. Olisi voinut valmistunut venyä vieläkin pitemmälle, jos olisi saumoja pitänyt ommella, siinä on nimittäin toinen homma jota välttelen nappien kiinnittämisen lisäksi.

Vuoden lopulla tekaisin pojalleni pikaisesti pipon. Hän valitteli joulun alla käydessään, että kaikki hänelle aiemmin tekemäni pipot on jo niin vanhoja ja ikävästi venähtäneet eikä kaupoista löydy kivoja. Siispä pirteää mustaa merinoa puikoille ja pipo Ullasta löytyvällä luotto-ohjeella.

Malli: Käänteinen
Lanka: Drops Baby Merino
Puikot: 2 mm pyöröt
Langanmenekki: 75 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.