keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Sukat ja isoäidinneliöitä

Huhtikuun ensimmäisenä työnä valmistui perussukkapari isälleni syntymäpäivälahjaksi. 

Näitä sukkia tehdessä taisi tulla muutama harmaa hius sekä minulle että miehelleni. Ensimmäisen sukan sain valmiiksi myöhään illalla ja tökkäsin tyhjät puikot käsityökoriini lankakerään odottamaan toisen sukan aloitusta. Aamulla lankakerästä löytyi kuitenkin vain 4 puikkoa. Ensimmäiseksi tutkin siis käsityökorini, mutta eipä löytynyt viides puikko sieltä (tulipahan kuitenkin siivottua koriin kertyneitä keränloppuja vähemmäksi). Etsintä jatkui ja mieskin siihen sitten jo yhtyi. Siirreltiin sohvaa ja lipastoa, kurkittiin maton alle ja tutkittiin jokainen kolo minne puikko olisi voinut livahtaa. Luovuin jo toivosta ja aloin hyväksyä tosiasian, että yksi lempipuikoistani on ikuisesti hukassa (tai jos joskus löytyykin, niin löytyy palasina). Aloin järjestellä tavaroita paikoilleen ja vilkaisin vielä kerran yhteen tyhjään kenkälaatikkoon ja siellä puikko piileskeli aivan siinä reunan ja pohjan taitteessa. Olipa iloinen jälleennäkeminen - ja pääsin aloittamaan toisen sukan.

Malli: perussukat
Lanka; Novita Nalle Four Seasons Kesä
Puikot: 3 mm ebenpuiset sukkikset
Langanmenekki: 107 g

Olen myös virkannut torkkupeittoa isoäidinneliöistä - taisinpa kerran aikaisemmin jo niitä täällä vilauttaa. Suurin innostus on laantunut ja suorastaan on pitänyt itseni pakottaa näitä tekemään, että saisin peiton valmiiksi. Yhtä hyvin voisin tehdä lapun silloin, toisen tällöin, mutta kun haluan päästä ihailemaan valmista peittoa. Enää puuttuisi noin 10 lappusta - sitten pitäisi vielä yhdistellä. Ehkä jo tällä viikolla voisi peitto valmistua.1 kommentti:

  1. Minullekin tuttu tunne, tuo puikkojen mystinen katoaminen, ja iloinen jälleen näkeminen!!!! Kivat sukat sai onneksi tehtyä!!! Voi, minä jään kyllä nyt jännällä odottelemaan torkkupeittoa!! On niin pirtsakat värit nuissa palasissa!!!!!

    VastaaPoista