keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Väriä sateen keskelle

Ne toisetkin puikoilla olleet Lapin lapaset on nyt valmiina. Piti ottaa sisällä kuva, kun ulkona on niin syksyisen harmaata ja sateista kuin vain olla voi. Parempaa säätäkään ei ole vara odotella, kun pitää saada tänään lapaset postin matkaan tilaajalleen.

Malli: oma/perinne
Lanka: Novita Nalle + Gjesta Maija
Puikot: 3 mm ebenpuiset sukkikset
Langanmenekki: 94 g

Nuo lapaset olikin aika tuskaiset tehdä. Aluksi tein ihan hölmöjä virheitä, joiden takia jouduin purkaamaan (olin mm. vaihtanut kerroksen alkamiskohtaa). Sitten kun pääsin hyvään vauhtiin reilusti yli peukalokiilan, huomasin kämmenen alaosassa rusehtavan pisteen. Ensin ajattelin,  että langan mukana on hius tai joku kuitu mennyt neuleeseen mukaan, mutta eipä se lähtenytkään nyppimällä vaan oli selvä tahra langassa. Pakko se oli purkaa, ikävästi paistoi vitivalkoisesta neuleesta vaikka pieni olikin. Noita pilkkuja tuli vastaan sitten jatkossakin, osan huomasin ajoissa, mutta pari kertaa jouduin vielä vähän purkamaankin. Lähetin reklaamatiota Novitalle, katsotaan mitä vastaavat.

Seuraavaksi pääsen taas kasvattamaan sukkasatoa - nyt on muutamat sukat tilausjonossa. Ekat jo puikoilla.

5 kommenttia:

 1. Nää lapin lapaset on kyllä selvästi sun bravuuri eikä niitä kyllä turhaan sulta tiuhaan tilalta, kauniita kuin mitkä! :)

  VastaaPoista
 2. Todella ärsyttävä virhe lankaan osunut kohdallesi! Mutta lopputulos on kyllä ihana!

  VastaaPoista
 3. Kauniit lapaset! Itsekin tein tuolla mallilla ja värityksellä Lapin lapaset joskus yläasteikäisenä, yli 20 vuotta sitten siis. :)

  VastaaPoista
 4. Kerrassaan ihanat! Sekä tuo peitto että laapset!

  VastaaPoista
 5. Upeat lapset. Sinä se osaat noita tehdä.

  VastaaPoista