maanantai 25. elokuuta 2014

Vähän isompi nuttu

Noiden pikkuisten Etiopianuttujen lisäksi on puikoilta pudonnut nuttu isommallekin käyttäjälle. Uusimman Novita-lehden yksi ohje miellytti sen verran paljon sekä miehen että minun silmiä, että piti se laittaa puikoille. Pääsin samalla testaamaan Novitan uutuuslankaakin. Kivan tuntuinen lanka tuo uusi Joki on; sitä oli miellyttävä kutoa. Käytönkestävyys tulee sitten testattua tulevaisuudessa.


Ohjetta en seurannut täysin, vaan tein paidan saumattomana. Etu-ja takakappaleen kudoin pyörönä kainaloihin asti. Siitä sitten yläosat ohjeen mukaan, mutta en tehnyt saumoja olkapäillekään vaan silmukoin ne yhteen. Hihoihin poimin silmukat suoraan kädenteistä ja tein ne pyörönä olalta ranteeseen. Hihan pyöriön muotoilin lyhennetyillä kerroksilla. Kaulusresorin taitoin ohjeesta poiketen sisäpuolelle ja kiinnitin käännöksen samalla kun päättelin silmukat.

Malli: Novita Syksy 2014, malli 34 Miehen Aranneulepusero
Lanka: Novita Joki
Puikot: 5 mm ja 5,5 mm Knit Pro Cubics pyöröt
Langanmenekki: 569 g

Niitä pikkunuttuja odottelee tuolla kaksi päättelyä ja yksi on puikoilla (taitaa olla nuttu nro 21). Päättelykeiju on tainnut eksyä matkalla tai sitten käynyt kurkkaamassa ja pelästynyt tulevaa urakkaa ja ei uskalla enää tullakaan. Tästä pitäisi tullakin jotain värikästä itselleni.


6 kommenttia:

 1. Kaunis ja isotöinen pusero, toivottavasti lanka kestää myös käyttöä :)

  VastaaPoista
 2. Hyvännäköinen pusero ja hyvät on väritkin :)

  VastaaPoista
 3. Jännä nähdä, mitä tulee, kunhan se keiju ehtii luoksesi. Kiehtovat värit.

  VastaaPoista
 4. Komea paita! Toivottavasti lankaa osoittautuu hyväksi myös käytössä.

  VastaaPoista
 5. Katselin lehdessä tuota paitaa. Komea paita.

  VastaaPoista