torstai 4. kesäkuuta 2015

Virtaava ensimmäinen etappi

Kesäkuun ensimmäisenä alkoi odotettu Tour-de-Sock ja ensimmäinen ohje julkaistiin maanantaina puoli viideltä iltapäivällä. Tiedossa oli, että tämä ensimmäinen ohje on sport-vahvuisesta langasta. Iloinen yllätys oli kun, suunnittelijaksi paljastui suomalainen TiiQ. Pidän hänen malleistaan tosi paljon, jotenkin nuo TiiQ:lle tyypilliset pikkupalmikot ja kierretyt silmukat ovat juuri sitä mistä tykkään. Olinkin jemmannut viime syksynä sukkasadon arvonnassa voittamaani Admiral-kerää ajatuksena tehdä siitä jotkut TiiQ:n suunnittelemat sukat, mutta päätin sitten ottaa sen kuitenkin käyttöön nyt tourin eka etapille. Joten siksikin kiva sattuma - alkuperäissuunnitelmakin langan varalle sitten toteutui.

Malli oli kaunis ja mukava kutoa. Aloitus tehtiin kärjestä sädekavennusta käänteisenä mukaillen - uutta minulle. Uutta oli myös sukkien päättely neulan avulla. Olen aina kuvitellut että moinen päättely on hankalaa ja työlästä, mutta yllätyin kovasti miten helppo se olikin. Tulen varmasti käyttämään myöhemminkin. Aloituksen ja lopetuksen välillä oli sitten paljon kivoja yksityiskohtia ja silmukat vaelsivat edestä taakse.

Sukat edistyi tasaista tahtia selkeän ohjeen mukaan ja puoli kolmelta aamuyöllä pääsin lähettämään sähköpostin valmistumisesta. Mieskään ei malttanut mennä nukkumaan, vaan valvoi seurana ja pääsikin sitten kuvaamaan sukkia kesäyön valossa. Käki kukkui taustalla koko ajan kuvia ottaessamme.

Malli: Virrat
Lanka: Scoppel-Wolle Admiral Stärke 6
Puikot: 3 mm ebenpuiset sukkikset
Langanmenekki: 83 g
Kisaan tänä vuona SpeedyFinns-joukkueessa ja meidän joukkueelle tulikin sitten tällä etapilla kolmoisvoitto. Minä olin se nopein.

3 kommenttia:

 1. Ihan mielettömät sukat! Tämä malli on todella kaunis ja viimeisen päälle harkittu, niinkuin TiiQ:lla aina <3 Hienon ja niin sopivan värin olet valinnut, ei se mikään sattuma ole.
  Kyllä on kisan alkukin ollut niin jännittävä, että melkein ei itsekään malta mennä nukkumaan, kun odottaa koska eka speedy on valmis :-D Onnea etappivoitosta! Ihanaa olla suomalainen ja lueskella muiden äimistystä teidän nopeudesta.

  VastaaPoista
 2. Sievät sukat, tosi kiva malli :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat ja onnittelut voitosta, mielettömän nopea olet!

  VastaaPoista