keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Islantilaispaita

Jo pitempään olen haaveillut "oikeasta" islantilaisvillapaidasta - siis sellaisesta joka on islantilaismallin lisäksi myös tehty islanninlampaanvillasta. Kun sitten bongasin huutonetistä kasan Létt-lopia aika edullisesti, ei tarvinnut pitkään miettiä kun kotiutin langat. Myyjä mainitsi lankojen mukana tulevan ohjeen, mutta tarkempaa tietoa ei ohjeesta ollut. Lankoja odotellessani selailin paitojen malleja ja kovasti miellyin yhteen. Kun langat ohjeen kera saapuivat, olikin iloinen yllätys, että tarvikepaketti oli juuri tuohon minua miellyttäneeseen malliin.

Malli: Afmæli - 20-year anniversary sweater
Lanka: Ístex Létt-lopi
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm Knittarin pyöröt
Langanmenekki: 481 g

Vähän jännitin lankojen riittävyyttä, kun määrät olivat pienemmän koon mukaan. Eniten pelkäsin mustan pohjavärin loppuvan kesken, mutta se riittikin hyvin. Vaalea beige sen sijaan uhkasi loppua, mutta siitäkin selvisin tekemällä kaulusresorin mustana.



Aivan ohjeen mukaan en paitaa tehnyt. Aloitin väliaikaisella aloituksella kainaloiden alta ja kudoin ensin kaarrokkeen valmiiksi. Sitten jatkoin helmaa ja hihoja alaspäin. Tämä juurikin sen takia, kun pelkäsin mustan loppuvan kesken - helmaa voi aina hiukan lyhentää, mutta jos olisi loppunut kesken kaarrokkeen olisi ollut ikävä purkaa paita liki alkuun. Ja olihan helman ja hihojen pituus myös helpompi sovittaa oikean mittaisiksi noin tehden.



Paita valmistui jo huhtikuussa, mutta vasta nyt saatiin kuvat otettua. Tarkoitus oli kuvata paita Norjassa, mutta kun se Norjan reissu jäi sitten tältä(kin) kesältä tekemättä, piti tyytyä lähimaisemiin.

3 kommenttia:

  1. Upea ! Nyt saa talvi tulla sinä et palele.

    VastaaPoista
  2. Ihana <3 Ja josko kuvat eivät olekaan Norjassa otettuja, niin sopivat tälle paidalle taustaksi äärettömän hyvin.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.