torstai 13. syyskuuta 2018

Tour-de-Sock 2018

Olin siis mukana Tour-de-Sock-kilpailussa ja lähdin myös mukaan "Suomen edustusjoukkueeseen", tänä vuonna oli joukkuenimenä Speediest Speedy. Kilpailu on nyt loppusuoralla: kuudes ja viimeinen etappi pyörähti käyntiin syyskuun ekana päivänä ja se loppuu tänä iltana.

Kuudennen etapin sukat olivat hiukan erilaiset rakenteeltaan kuin normaalit sukat. Kärki tehtiin pyöreäksi lisäämällä silmukoita sädekavennusten tapaan. Sitten sukka neulottiin nauhaa joka kieputtui sukaksi. Ihan hauska rakenne, mutta oli oikeasti aika tylsä neulottava, kun kokoajan toistettiin samaa 12 silmukalla. Tylsyyden takia varmaan en osannut tarpeeksi keskittyä, vaan molemmissa sukissa jouduin purkamaankin pätkän, kun olin tehnyt ihan tyhmiä virheitä.

Malli: Sidetracked Socks
Lanka: Opal Energy (kirjava) + Socki Fine (v.pun)
Puikot: 2,25 mm Knit Pro Karbonz - sukkapuikot
Langanmenekki: 53 g

Jotenkin kisa oli minulle tosi raskas ja kaduin joka etapilla mukaan lähtöäni. Varmaan olisin jättänyt leikin kesken ellen olisi ollut kisaavassa joukkueessa mukana, mutta en halunnut tuntea pettäväni joukkuetta joten yritin painaa kaikki etapit mahdollisimman nopeasti. Joka kerta takoi päässä vaan ajatus, että mitä nopeammin saan sukat valmiiksi sitä nopeammin se on sitten tehty. Eli ei oikein kilpailuvietti noussut, halusin vaan homman mahdollisimman nopeasti hoidetuksi. Lisää tuskaa toi helteiset säät, jotka tekivät parista etapista todella haasteellista: neulo nyt hikisillä näpeillä mahdollisimman nopeasti.

Viimeiselle etapille lähdettäessä olin kokonaistuloksissa kolmantena. Kolmen kärki oli kyllä tiukka: kakkoseen eroni oli 2 pistettä ja johdossa olevaan 4 pistettä.  Mitään sijoituspaineita ei ollut kun piste-ero neljänteen oli kuitenkin sen verran reilu, että tiesin saavuttani kolmannen sijan ihan rennolla neulomisella. Ja kolmas sija mielessä lähdinkin sukkia tekemään. Ohje tuli lauantai-iltapäivällä kahden aikaan ja puolen yön tietämissä harkitsin vakavasti nukkumaan lähtemistä. Päätin kuitenkin puristaa sukat valmiiksi kerralla niin sitten saisin sunnuntain "vapaaksi".



Sukat valmistuivat minulla kuuden aikoihin aamulla ja sähköpostin laitettuani menin kurkkimaan kuvaketjuun monetko valmiit siellä on. En ollut uskoa silmiäni, kun siellä ei ollut vielä yhtään valmista paria. Muutamaan kertaan päivittelin sivua ja ihmettelin mikä on vialla kunnes oli pakko uskoa, ettei siellä ole vielä kuvia. Tiesin kyllä, että ainakin kakkossijalla olleella oli hidastavia tekijöitä tällä etapilla, mutta uskoin, että niistä huolimatta en olisi pärjännyt hänelle omalla vauhdillani.



Etappivoitto siis tuli ja sen myötä myös koko kisan voitto (vielä ei kyllä virallisia lopputuloksia ole julkaistukaan). Vähän oli hölmö olo (ja on vieläkin), että miten tässä näin kävi. En todellakaan edes haaveillut koko kisan voitosta tänä vuonna, olisin ollut enemmän kuin tyytyväinen siihen kolmanteen sijaan.



Nyt olen vakaasti päättänyt, että sukkakilpailut oli osaltani tässä. Ihan rennolla asenteella malliin kudon jos huvittaa ja malli miellyttää voisin mukaan lähteä, mutta kisaaminen saa jäädä muille.

4 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.