sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Sukkia, sukkia - lisää sukkia...


En ole kovinkaan paljoa ulkolaisiin sukkalankoihin tutustunut, vaan enimmäkseen käyttänyt tätä " tuttua ja turvallista" Novitaa. Jokunen aika sitten kuitenkin ostin huutonetistä satsin lankoja, jossa oli mukana noita ulkolaisiakin muutama kerä. Nyt kaksi niistä keristä muuntui sukiksi.

Itselleni kudoin sukat bambusekoitteesta. Ihanan pehmoinen lanka, mutta varren kuviointi meni vähän eripariseksi. Purkamaan en kuitenkaan alkanut, kun kokemus on osoittanut, ettei se välttämättä edes auta noissa pätkävärjätyissä. Niillä tuntuu olevan oma tahto ja kuvioituvat miten mielivät. Siitäkin huolimatta, vaikka kuinka yrittäisi löytää saman kohdan aloitukseen.

Malli: Ne on vaan sukat Ullasta vähän muokattuna
Lanka: Fortissima Socka mit Bambou
Puikot: 2,75 mm bambusukkapuikoit
Langankulutus: n. 80 g
Miehen sukkia (tai siis ekaa sukkaa) jouduin sitten purkamaan pariinkiin otteeseen. Ensin aikomani mallineule (sama kuin noissa omissanikin) ei tuntunut oikein tuon langan kanssa toimivan ja toisen kerran purin, kun totesin silmukkamäärän olevan sittenkin liian ison. Sukat kuitenkin valmistuivat, vaikka en lankaan todellakaan ihastunut. Jotenkin kovan ja jäykän oloista minun makuuni. Värit ovat kauniit ja miellyttävät sekä minun että tulevan käyttäjän silmää.

Malli: perussukka
Lanka: Flotte Socke colori Sonderaktion
Puikot: 2,75 mm bambuiset skkapuikot
Langanmenekki: n.125 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti