perjantai 20. syyskuuta 2013

Karkkikettuja

Olen halunnut tehdä omat kettukarkkisukat siitä hetkestä lähtien kun ensimmäisen kerran moisiin netissä törmäsin. Jokin aika tajusin laatikostani löytyvän täydelliset langat niihin: nämä Taitomaasta ostamani vuosikerta Nallet.Kerin langat ja vyötteet laitoin huolella talteen. Mielenkiintoista oli huomata, että vaikka lanka on aivan samanpaksuista kuin nykyinen Nallekin on noissa vyötteissä puikkosuosituksena millin ohuemmat (2,5 mm) puikot kuin nyky-Nalleissa.

Otin sukat puikoille sen isommin suunnittelematta. Kettukuvion nappasin nettikuvista, mutta muuten raidoitus syntyi siinä tekiessä. Yllätyin kun raidat osuivat kohdilleen niin, että sekä varresta että terästä tuli sopivan pituinen sen kummemmin raitarytmiä muokkaamatta. Näistä sukista tykkään! Mies tuumasi, että "makian näköiset sukat, mutta raaskiiko noita käyttää?" Aion raaskia - ainahan voi kutoa uudet sukat.


Malli: oma sovellus nettikuvien pohjalta
Lanka: Rondo Nalle Kulutuslanka (kelt. + pun.) + Novita Nalle (valk. + musta)
Puikot: 3 mm ebenpuiset sukkikset
Langanmenekki: 87 g

18 kommenttia:

 1. Olipas kiva löytää blogisi! Ja ihanan herkulliset sukat olet tehnyt! :)

  VastaaPoista
 2. Hei! Ensin näin kuvat näistä raverlyssä ja ihastuin täysillä ja nyt kun ne vielä uudestaan tulivat sukkasatoblogin kautta kummittelemaan niin rohkenin tulla tänne kehumaan. Olen itsekin nähnyt muutamia versoita noista ketuista netin uumenissa ja pariin otteeseen olen jo kettukarkkejakin ostanut inspiraatioksi, että täytyy itsekin tehdä tuollaiset. Aina on kuitenkin ollut jotain muuta ja karkit ovat hujahtaneet muiden neuleitöiden lomassa. Nämä ovat mielestäni ehdottomasti kaunein versio, johon olen törmännyt ja nyt nousi inspiraatio kertaheitolla huippulukemiin! Hauskaa ja sukkaisaa syksyä! :)

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtavat sukat, vaikka itse karkki ei suosikkeihini kuulukaan!!! Todella upeat!

  VastaaPoista
 4. On tosiaan makiat, värit ovat täydelliset!

  VastaaPoista
 5. Vitsi nää oon kyllä älyttömän kivat!

  VastaaPoista
 6. Aivan mielettömän ihanat sukat!!!! Mäkin tahdon tuollaiset!!!

  VastaaPoista
 7. Huippuhienot ja hyvin tehdyt!

  T. Silmukka Neulomosta

  VastaaPoista
 8. Aivan ihanat kettusukat, värit on niin pirteät :)

  VastaaPoista
 9. Hei, miten ole ratkaissut pitkien lankajuoksujen ongelman? Aloitin tekemään tällaisia, ja teen ensimmäistä kertaa kirjoneuletta enkä oikein tiedä mitä tekisin pitkille lankajuoksuille. Paitsi jälkeenpäin käsin ne "pienennän". Ja on muuten söpöt sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä sidon pitkät langanjuoksut 3-5 silmukan välein siinä kutoessa kiepauttamalla kuvio- ja pohjalangat toisiinsa.

   Poista