tiistai 19. toukokuuta 2015

Juoruilua

Sukkahullutuksen kuudennen kierroksen ohje tuli pitkän ja hartaan odotuksen jälkeen viime perjantaina iltapäivällä. Tällä kertaa pääsimme kasvattamaan juoruja: sukkaparin nimi - Tradescantia Zebrina - tulee erään juorulajin latinankielisestä nimestä. Sukat näyttivät jo heti ensivilkaisulla todella kauniilta, mutta samalla pelottavan monimutkaisilta. Todellisuus paljastui todella vasta kun aloitin luomaan silmukoita. Silmukat luotiin kahdella värillä kihnu troi-luomistavalla, Viittä vaille jätin leikin kesken tässä vaiheessa. Savu nousi korvista ja mielessä pyöri ajatus, että sukkahullutuksenhan piti olla hauskaa. Aikani kuitenkin videota tiirailtuani ja lankoja ja puikkoja pyöriteltyäni vihdoin tajusin miten homma toimii ja reilun tunnin ähellyksen jälkeen minulla oli silmukat luotuina ensimmäiseen sukkaan.

Sen jälkeen homma alkoikin sujua paljon paremmin eikä lehtikuvio ollutkaan niin vaikea tehdä kuin ensinäkemältä vaikutti. Malli oli todella mielenkiintoinen tehdä ja sukat etenivät loppuun saakka ilman suurempia vastoinkäymisä tai purkamisia. Tällä kertaa päätin tehdä molempia sukkia yhtäaikaa, mutta kumpiakin omilla sukkapuikoillaan. Joten molemmat valmistuivat sitten yhtäaikaa pikkuisen ennen puolta yhtätoista lauantaiaamupäivällä. Koko yö meni siis tälläkin kertaa kutoessa. Mukava olikin kutoa, kun meillä ei tule enää täysin pimeää ollenkaan - selvätsti vaikutti valo siihen, ettei paljoa edes yön kuluessa alkanut väsyttämään.

Malli: Tradescantia Zebrina
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,25 mm Knit Pro Karbonz sukkikset
Langanmenekki: 98 g


Sukat on täynnä kivoja yksityiskohtia, pohjaankin muodostui kaunis lehtikuvio.
Tällä kierroksella pääsee joka joukkueesta jatkoon vain nopein ja seuraavaksi onkin sitten vuorossa finaalikierros näiden joukkueiden nopeimpien välillä. Minä lunastin paikkani finaaliin meidän joukkueestamme ja nyt sitten odotellaan jännityksellä milloin finaali käynnistyy. Tällä hetkellä on jo 12 joukkueen finalistit selvillä - vain kahden joukkueen finaalipaikka on vielä jakamatta.

2 kommenttia:

  1. Tsemppistä finaaliin! Usko ja luotto on rajaton noita aiempia kisoja sivusta seuranneena :-D
    Nämä sukat ovat todella kauniit. Hillitty väriyhdistelmä toimii hienosti.

    VastaaPoista