keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Lampaita takissa

Kun näin tämän villatakin ensimmäistä kertaa, tiesin heti, että tuon haluan tehdä. Sitten kun viimevuotisen sukkahullutuksen voiton myötä sain yhtenä palkintona myös valita jonkin maksullisen ohjeen Ravelrysta, oli helppo valita tämä. Tarkoitus oli tehdä tämä Dropsin Fabelista (ja langatkin jo ostin), mutta en vaan saanut tiheyttä tarpeeksi harvaksi siitä, joten ohje jäi odottamaan sopivampaa lankaa. Kunnes joskus alkuvuodesta tajusin, että minullahan on muutama vironvillavyyhti laatikossa - saisikohan niillä sopivan tiheyden? Ja sehän täsmäsi. Joten kahta erisävyistä vironvillaa puikoille: toisessa eri sinisen sävyjä, toisessa sinisen lisäksi myös vihreää ja turkoosia. Lampaisiin löysin sopivasti valkoisen ja mustan jämäkerän kotimaisia villalankoja.

Malli: Angry Sheep Cardigan
Lanka: Aade Longin Vironvilla 8/2 (musta Pirtin Kehräämön sukkakarstalanka + valk. Lankakauppa Kujeen Aapeli)
Puikot: 3 mm ja 3,5 mm Knittarin pyöröt
Langanmenekki: 376 g

Tämä oli mukava ja rento neulottava, kun pyörönä tikuteltiin. Lammasosuuden jälkeen pelkkää kahden kerroksen raitoja. Ohjeen mukaan raidoitus olisi lopetettu reilusti ennen resoria, mutta minä halusin jatkaa sitä resoriin asti. Samoin tein takkiin vähän reilummin pituuttakin.Sitten kun neulomisosuus oli valmistunut, pitikin jättää takki vähäksi aikaa ja kerätä rohkeutta. Kun tämä neulottiin pyörönä, niin sehän tiesi sitten sitä, että oli tartuttava saksiin ja leikattava neule auki, että siitä tulisi takki. Ikinä ennen en ole steekkausta tehnyt, että kyllä vähän hirvitti ja pelotti. Pitkään mietin millä tavoin reunat vahvistan: ompelukoneella vai virkaten ja päädyin sitten virkkaamiseen, kun se tuntuu jotenkin luonnollisemmalta neuleeseen. Hyvät ohjeet löytyi Kate Daviesin blogista.Virkkaaminen oli vielä helppo juttu, mutta kynnys tarttua saksiin oli aika korkea. Piti siinä vähän aikaa puhallella ennenkuin rohkeni leikata ensimmäiset langat poikki. Ja leikkaamisen jälkeen tuntui, ettei reunaan uskalla koskea. Mutta hyvin se kesti. Ja oli helppo ommella käänne nurjalle ketjusilmukkarivistöstä. Ei tuo niin kauheaa ollutkaan - voisi tehdä toisenkin kerran. Ja takista tuli tosi kiva!Välityönä on valmistunut myös yhdet kämmekkäät myyntivarastoon. Taisi olla eka kerta kun tein tämän mallin harmaana.

Malli: oma
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3 mm ebenpuiset sukkikset
Langanmenekki: 41 g

6 kommenttia:

 1. Aivan ihastuttava villatakki :)

  VastaaPoista
 2. Niin lämpöisen näköinen neuletakki. Hienosti olet steekkauksessa onnistunut, itse en ole koskaan uskaltanut kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Ihan hirmu kiva lammastakki! Ja sievät kämmekkäät! :)

  VastaaPoista
 4. Oi kuinka ihana lammastakki! Minäkään en ole koskaan vielä kokeillut steekkausta.

  VastaaPoista
 5. On kyllä tosi hieno villatakki!

  VastaaPoista