maanantai 4. huhtikuuta 2016

Uusimmat itsekehrätyt

Rukkia olen poljeskellut silloin tällöin ja muutama valmis vyyhti on syntynyt. Novitan Hahtuvaista kehräsin helmi-/maaliskuussa keltaisena ja vihreänä. Tarkoitus oli saada molemmista samanvahvuisia, mutta niin vaan vihreästä tuli ohuempaa. Ja varsinkin vihreässä on aika tavalla solmuja, kun ohut säie (jossa oli sitten liian vähän kierrettä) katkeili monen monta kertaa kerratessa. Molemmat ketjukertasin kolmisäikeisiksi. Ehkäpä näisä saa jotain tehtyä, vaikka eivät mitään mallikelpoisia lankoja olekaan. Mutta jostakin on harjoittelu aloitettava - eiköhän se laatu kohene harjoituksen määrän lisääntyessä.

Keltaista on 62 g/186 m, vihreää 48 g/189 m.Sain alkuvuodesta Ravelryn kautta laatikollisen erilaisia kuituja ja sieltä kaivoin tämän "Tähkäpään letin". Tämän kuidun koostumusta en tiedä, mutta veikkaisin, että mukana on silkkiä villan lisäksi. Tämän kehräsin valmiiksi langaksi muutaman päivän aikana.


Viikonloppuna oli niin ihana lämmin ja aurinkoinen sää, että tarkeni hyvin istua ulkona terassilla kehräämässä. Tuntui aivan ihanalta se auringon lämpö ja voi miltei kuvitella olevan kesä, kun kärpäsetkin pörräsi ympärillä. Ainoa, että ei kannattanut katsoa ympärilleen - muuten näki liki metrin korkuisen hangen.Tälläinen vyyhti letistä syntyi. Tämäkin on ketjukerrattua, 76 g/258 m ja ihanan pehmoista. Tämä onnistui jo aika hyvin - ehkä on jotain toivoa oppia kehräämään.Sain ievastiinalta koirankarvaa kokeiltavaksi ja pikkuisin sitä jo kehräsinkin valmiiksi langaksi, joka näkyy tuossa kehräyskuvassa toiseksi ylimmällä rullalla. Haluan kuitenkin kokeilla millaista sitä on kehrätä karstattuna, joten se on jäänyt odottelemaan tilaamani karstamyllyä. Se saapui Suomeen jo ennen pääsiäistä, mutta toimitus tuntuu olevan vähän ongelmallinen. Huomenna olisi nyt tulossa - toivottavasti saapuu.

6 kommenttia:

 1. Hienosti olet onnistunut kehruuksissa. Tuo "Tähkäpään letti"näyttää kovin silkkisekoitteiselta. Varmaan siitä tuli ihanaa lankaa! Ja koirankarvaa on helpompi kehrätä karstattuna ja vielä helpompaa jos saa karstatuksi lampaanvillan (tai jonkun muun pitkäkuituisen villan) kanssa vaikkapa suhteessa 70/30. Kiva, että karstamylly on jo niin lähellä, helpottaa ja nopeuttaa karstaamista. Aurinkoisia päiviä Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eip tullut mylly vielä eilen - tänään olisi luvassa. Odotellaan. Yllättävän helppoa oli tuota koirankarvaa kehrätä karstaamattomanikin.

   Poista
 2. Kehrääminen tuntuu aina niin kiehtovalta, kun käyn katsomassa töitäsi. Ja tuon mandalan värit on upeat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehrääminen on kiehtovaa. Kannustan kokeilemaan - värttinällä on hyvä lähteä harjoittelemaan.

   Poista
 3. Hienoja metrimääriä olet saanut aikaiseksi. Tuo Tähkäpää on niiiiin kaunis.

  VastaaPoista