maanantai 4. toukokuuta 2015

Kenelle kellot soivat

Sukkahullutuksen viitoskierroksella oli vuorossa sukat paksummasta langasta, joiden ennalta ilmoitettu tarvittava lankamäärä antoi jo odottaa, ettei tulossa ole ihan tavalliset/tavallisen pituiset sukat. Ohje julkaistiin perjantai-iltana yhdeksän aikoihin ja sieltä paljastui pitkät, taittovarrelliset palmikkosukat, joita miehet käyttävät kiltin kanssa. Miesten kokoon asti sukkia ei tarvnnut kuitenkaan kutoa - riitti normaali 9 tuuman terän pituus.

Langan valinta näihin sukkiin tuotti vähän päänvaivaa, koska materiaalitiedoissa saatu informaatio oli vähän sekavaa. Itselläni oli varattuna Nallea ja Seiskaveikkaa ja päädyin Nalleen nähtyäni sukkien silmukkamäärät. Sillä sukista tulikin naisen jalkaan sopivat.

Taas kerran kudoin läpi yön ja sainkin eka sukan valmiiksi joskus kuuden aikoihin aamulla. Toinen sukka syntyi myös ongelmitta ja pääsin lähettämään sähköpostin valmistumisesta puoli kolmen aikoihin iltapäivällä. Kyllä vaan käsissä tuntui, että oli kutonut liki 200 grammaa lankaa juurikaan taukoja pitämättä. Kumma kyllä, että ohuempia lankoja kutoessa ei niinkään kädet väsy, mutta mitä paksummaksi lanka ja puikot muuttuu sitä enemmän minulla tuntuu käsissä.

Tällä kierroksella pääsee joka joukkuuesta enää 7 jatkoon - meidän joukkueen paikat taisivat täyttyä alle kahdessa vuorokaudessa. Ensi kierrokselta pääsee jatkoon sitten enää yksi finalisti joka joukkueesta.

Malli: For Whom The Bell Tolls
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3,5 mm Knittarin sukkikset ja 3 mm ebenpuiset sukkikset
Langanmenekki: 183 g


5 kommenttia:

 1. Käsittämätöntä tuo sinun neulontavauhti!!!

  VastaaPoista
 2. piti vielä sanoa, että sinulla on motivaatio kohdallaan ;)

  VastaaPoista
 3. Huhhuh, uskomaton vauhti sulla neulomisessa, ei ihme että käsissä tuntuu.
  Siltikin sievää jälkeä :)

  VastaaPoista
 4. Tämä on kaunis sukkapari, kiva malli.
  Joka kisan kohdalla jaksan äimistellä sinun tahtiasi, se on uskomaton. Olisipa kiva joskus omalla hitaalla tahdillanikin kokeilla läpi yön kutomista. Voisi olla aika vänkää!

  VastaaPoista