maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kiemurtelevat käärmeet

Tourin vitosetapin ohje julkaistiin lauantaina iltapäivällä puoli kahdelta. Lankatiedoissa oli kontrastiväriä kerrottu tarvittavan vain n. 25 m, joten osasinkin odottaa jotain pientä intarsiakuviota tms. Ohjeesta paljastuikin sitten pystysuoria intarsiaraitoja, jotka kiemurtelevat kuin käärmeet palmikoiden lomassa. Mielenkiintoisen näköinen malli ja mielenkiintoista sitä oli kutoakin.



Tekniikka ei ollut minusta mitenkään vaikea ja kaavionkin oppi muistamaan likipitäen ulkoa. Palmikonkiertoja tehtiin joka kuudes kerros ja ainoastaan palmikon kiertojen suunnan varmistin välillä kaaviosta. Miettimistä aiheutti kuitenkin sukan minimipituus, joka oli kerrottu vähän epäselvästi ohjeessa. Itsekin arvoin tehdäkö vai eikö tehdä vielä puolikas kaavion toisto.  Onneksi päätin kuitenkin ottaa varman päälle ja tein sen pitemmän vaihtoehdon mukaan. Siinä vaiheessa kun sain sukkani valmiiksi, olikin minivaatimuksia tarkennettu ja totesin, että en sitten tehnyt yhtään "ylimääräistä".



Eka sukka minulla oli valmiina puoli yhdeksän aikoihin illalla ja toinen sukka tulikin sitten paljon vauhdikkaammin ja valmistui kahden aikoihin yöllä. Sukista tuli minimikoolla todella pienet ja kapeat; koko on ehkä jotain 36-37.

Malli: Ophidia
Lanka: Drops Fabel + Novita Tico Tico
Puikot: 2,25 mm Knit Pro Karbonz - sukkikset
Langanmenekki: 63 g


Tällä kertaa tuli taas etappivoitto. Kuudennelle ja viimeiselle etapille pääsen starttaamaan kuusi pistettä edellä toisena olevaan.

1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.