perjantai 28. lokakuuta 2016

Pari pipoa

Sukkien kutomisen lomassa tein pari pipoakin: toisen itselleni ja toisen miehelle.

Miehelle tein merinovillaisen pipon hänen toivomallaan mallilla ja valitsemissaan väreissä. Tästä tuli niin kiva, että toivoi jo toista samanlaista vaikkapa vastakkaisilla väreillä. Ja itsellenikin voisin tälläisen tehdä jossain toisissa väreissä. (Sitten joskus kun on aikaa...)

Malli: Wurm
Lanka: Viking Baby Ull
Puikot: 2,5 mm Knittarin pyöröt
Langanmenekki: 66 g
Itselleni kudoin Lettlopista pipon islantilaispaitani kaveriksi. Tähän ei ollut mitään ohjetta ja niinpä tätä jouduinkin muutamaan kertaan purkamaan ja tekemään uusiksi, että sain kuvion ja kavennukset asettumaan niinkuin halusin. Kuvion siis otin paitani mallista. Tästäkin tuli ihana ja tykkään kovasti.

Malli: oma (kuvio Afmæli - 20-year anniversary sweater)
Lanka: Ístex Létt-lopi
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm Knittarin pyöröt
Langanmenekki: 58 g


Nyt pitäisi keskittyä kutomisen sijasta muuttolaatikoiden pakkaamiseen: meillä on muutto ensi viikolla. Kunhan muutosta selvittäisiin olisi luvassa taas sukka-arvontaa: kasa kesän kilpailusukkia odottelee vielä uusia omistajia.

6 kommenttia:

 1. Ompa ihanat pipot. Kun näin tuon ekan, ajattelin, että tuollaisen haluan itselleni. Sitten kun näin tuon kirjoneuleisen, ajattelin, että eikun tuon haluan kanssa! Ihania! Olen vaan niin huono saamaan pipoista päähän istuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä tullaan varmasti käyttämään paljon. Miehellä onkin ollut pipo jo käytössä, omani ei ole vielä tositoimiin päässyt.

   Poista
 2. Tsemppiä pakkaus- ja muuttohommiin!
  Toi wurm on ollut jonossa jo vaikka kuinka monta vuotta. Saisinkohan jo tänä vuonna aikaiseksi aloittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä innostuin tuosta vasta tänä syksynä. Nyt on jo toinen wurm miehelle puikoilla.

   Poista