sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Pudotettuja silmukoita

Sukkahullutuksen ensimmäinen kilpailukierros käynnistyi viime maanantaiaamuna kahdeksan aikoihin. Sähköpostiin tupsahti ohje kaksivärisiin raitasukkiin, joihin tehtiin kuvioita nostetuilla silmukoilla, jotka kudottiin vielä ristiin. Tehtiin siis sellaisia pieniä palmikonkiertoja. Ohjeessa neuvottiin pudottamaan silmukka puikolta ja poimimaan se takaisin, kun paikkaa vaihtavat silmukat oli kudottu. Se sujuikin yllättävän hyvin ja totesin sen olevan todellakin nopein tapa tehdä tätä mallineuletta.



Päätin tehdä nämäkin sukat miehen sukkavarastoa täydentämään. Pohjaväriksi valitsin mustan ja kun mies kelpuutti iloisen kirjavan, itsevärjäämäni langan toiseksi väriksi, mentiin sitten niillä. Hienosti toimivat värit yhteen ja sukista tuli aivan ihanat.

Malli: Dropping Madness
Lanka: Crelando Anika ja Drops Fabel (itsevärjätty)
Puikot: 2,25 mm Knit Pro Zing - sukkikset
Langanmenekki: 104 g

Mallista tykkäsin myös kovasti, oli kiva kudottava. Taas kerran tein uudenlaisen kantapään (kuinka monella eri tavalla kantapään voikaan tehdä?) - jälkijättöisen kantapään olen muutaman kerran tehnyt, mutta näissä sukissa tehtiin kiilalisäykset normaaliin tapaan (aloitettiin siis kärjestä) ja sitten kantapäähän tehtiin pieni kantalappu. Hyvin istuu ainakin miehen jalkaan tämän mallinen kantapää.




6 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.