sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Amelia

Aloitin tämän villatakin neulomisen joskus loppukesästä/alkusyksystä. Se hautautui tilaustyöruuhkan alle kunnes joulun jälkeen kaivoin takin tekeleen uudelleen esiin ja tikuttelin sen tammikuussa valmiiksi. Seuraavaksi takki odotteli nappejansa ainakin pari viikkoa ja nyt on odotellut, että kaikki olosuhteet olisivat riittävän hyvät kohtuullisten kuvien ottamiseen. No, nyt on jonkinmoisia kuvia otettuna, joten voin Ameliani esitellä.


Aivan ohjeen mukaan en tehnyt, vaan muokkasin kaula-aukkoa huomattavasti pienemmäksi ja lisäsin napituksen alas asti. Kovasti olen tyytyväinen lopputulokseen ja uskon, että tätä tulee käytettyä paljon.

Malli: Amelia Knittystä
Lanka: Novita Florica
Puikot: 3,5 mm Knittarin pyöröt
Langanmenekki: 339 g8 kommenttia:

 1. Onpas kivan näköinen. Katsoin alkuperäisen mallin kuvan, ja toimii tosiaan myös alas asti napitettuna. Voihan sitä silti pitää alkuperäiseen tapaan osin auki, jos on joku sellainen asu, että käy paremmin niin. Jouduitko muokkaamaan muuten mallia, kun teit eri langalla, vai osuiko Florica hyvin kohdalleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskin mallitilkusta Florican tiheyden ja laskin sitten minkä koon silmukkamäärillä saisin tuolla tiheydellä sopivan takin.

   Poista
 2. Oikein mukavan näköinen neuletakki ja värikin on mieleen :)

  VastaaPoista
 3. Upea väri ja huippuammattilaisen kädenjälki!

  VastaaPoista
 4. Kaunis. Minunkin työlistallani Amelia on ollut jo pitkään.

  VastaaPoista
 5. Kaunis! Mulla ei riittäis hermot.

  VastaaPoista