torstai 30. lokakuuta 2014

Arpapeliä

Kesällä tein Tour-de-Sock kisassa sukat tällä mallilla, mutta kun ne päätyivät tyttäreni jalkaan (ja olivatkin enemmän hänen värisensä) halusin tehdä itsellenikin omat. Jo kesällä päätin väritkin ja varmaan olisin sukat jo aiemminkin aloittanut, mutta en ollut vielä saanut hankittua sopivia lankoja. Sitten tuli Lidliin myyntiin kuin tilauksesta sukkalankoja ja niissä oli yksi pakkaus täydellisesti haluamiani värejä.

Kesällä en malttanut ja jaksanut  askarrella noppia vaan arvoin kuviot ohjeessa olevista valmiista yhdistelmistä. En tosin askarrellut noppia nytkään itse, vaan mies teki ne minulle. Hänellä on paljon paremmat hermot tuollaiseen näpräämiseen; malttaa tehdä huolellisesti - minun askartelemani nopat olisivat saattaneet vinksottaa vähän suuntaan ja toiseen.

Tämä on kyllä kiva malli kutoa ja etenee kuin huomaamatta, kun aina haluaa heittää noppia uudelleen ja tehdä seuraavat 10 kerrosta. Tosin minulla näiden sukkien tekeminen kesti kyllä reilun kuukauden, kun tein niitä tilaustyösukkien lomassa, mutta sentään onnistuin saamaan ne valmiiksi vielä ennen sukkasadon loppumista.

Sen verran muokkasin tällä kertaa ohjetta, että tein kantalapun hiukan korkeammaksi. Ohjeen mukainen kantalappu tuntui omassa jalassani jäävän hiukan lyhyeksi. Ja hiukan paksummilla puikoilla tein nämä kuin kisaparin, joka oli ympärysmitaltaankin himpun tiukka jalkaani.

Malli: Roll the bones
Lanka: Crelando Anika
Puikot: 2,25 mm hiilikuituiset sukkikset
Langanmenekki: 79 g


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti