lauantai 11. huhtikuuta 2015

Kevään kaipuu

Sukkahullutuksen kolmannen kierroksen ohje tuli sähköpostiin tiistaina neljän aikoihin iltapäivällä. Tällä kertaa oli vuorossa pitsisukat - kuvioina pieniä keväisiä kukkakuvioita. Varsin yksinkertaisen näköinen sukka ja niin se itseasiassa olikin, vaikka ensimmäistä sukkaa onnistuin purkamaan useaan kertaan. Ensin sain aloituksesta jotenkin epäsiistin ja päätin purkaa tehtyäni vähän matkaa kärkeä. Ohjeessa oli tarjolla kaksi kokoa ja pienemmän silmukkamäärä vaikutti niin vähäiseltä, että valitsin isomman koon. Jonkin matkaa pitsikuviota tehtyäni totesin sukista kuitenkin tulevan valtavan leveät ja taas purettiin; tällä kertaa sentään vain siihen asti kärkeä missä oli sen pienemmän koon silmukkamäärä. Kolmas purkukerta tuli kantapään käännöksissä. Ne meni aivan vinksalleen (tuli kai laskuvirhe). Toisellakaan yrittämällä ei käännökset mielestäni ihan symmetriset olleet, mutta annoin olla ja puolessa välissä kantalapun tekemistä vilkaisin keskusteluja Ravelryssä ja sainkin sitten todeta, että ohjeessa on virhe. Ei sitten ihme, ettei täsmännyt. En kuitenkaan alkanut enää purkamaan. Ja varteen päästyäni pääsin vihdoin oikeaan neulomisrytmiin ja sukka alkoi valmistua vauhdilla

Puoliltäöin oli ensimmäinen sukka valmisa ja ajattelin tehdä toista niin pitkälle, kun ei vielä liikaa tunnut väsyttävän. Toinen sukka alkoikin tulla sitten niin vauhdilla, että tikuttelin sen valmiiksi. Pari minuuttia yli viisi päättelin viimeisen langanpään, otin sukista muutaman kuvan, päivitin projektisivun ja lähetin sähköpostin. Sitten olinkin valmis menemään nukkumaan muutamaksi tunniksi.


Malli: Longing for Spring
Lanka: Crelando Anika
Puikot: 2,25 mm Knit Pro Karbonz - sukkikset
Langanmenekki: 64 g

Ja sitten vielä vilautus Sophiesta. Viime sunnuntain kerrosten jälkeen tein ensimmäisen välipingotuksen. Huominen osuus onkin mielenkiintoinen, koska viimeksi lupailtiin olevan tulossa perhosia.

3 kommenttia:

 1. Kauniin värinen lanka noissa kisasukissa. Vauhti on ollut melkomoinen.
  Sophiesta on tulossa ihastuttava.

  VastaaPoista
 2. melkoisella vauhdilla on sukat valmistuneet.en mie pysty tuohon vauhtiin.komeat on sukat ja kiva malli

  VastaaPoista
 3. Ihania värejä täällä. Tulee hyvä mieli, kun katselee :)

  VastaaPoista