perjantai 17. huhtikuuta 2015

Y vai X

Sukkahullutuksen kolmannen kierroksen bonusohjeena tuli kantapäästä aloitettava pitsisukka. Mielenkiinnolla aloitin sukkia tekemään - ensimmäistä kertaa aloitin sukat kantapäästä. Ekaan sukkaan sain tehtyä kantapään lisäksi terän ja aloittelin vartta, kun luin Ravelryn keskusteluista ihmettelyä siitä, että sukkaan näyttää jäävän ikävä ryppy etupuolelle nilkan kohdalle. Itse en ollut tätä kuvista huomannut, koska siinä vaiheessa kun sukkaa aloitin ei projektisivua ohjeelle vielä ollut luotu ja ohjeessa oli vain yksi kuva, joka oli otettu niin ettei ryppyä näkynyt.

Tein kuitenkin jonkin matkaa vartta ja totesin, että todella ikävä ryppy nilkkaan muodustui. Joten purin sitten sukan kantapäätä lukuunottamatta ja aloitin uudelleen kääntämällä kaavion ylösalaisin. Ennen kärkeä pyöräytin sitten kaavion vielä kerran ympäri, kun mielestän kärjestä tuli kivempi näin. Jatkoin myös kuviota kärkikavennusten ajan, mutta kudoin siinä vaiheessa langankierrot kierrettyinä, ettei niihin tullut reikää. Varren tein kokonaan käännetyllä kaaviolla.

Nappasin sukkiin vajaan TicoTico-kerän, jonka ajattelin reippaasti niihin riittävän ja teinkin ensimmäiseen sukkaan reilun pituisen varren. Toista sukkaa tehdessä sainkin sitten jännittää joudunko ekaa vartta purkamaan, että saan langan riittämään, mutta sopivasti pätkimällä ja sovittelemalla sain langan riittämään ja kakkossukkaan värit suunnilleen päinvastoin. Lankaa jäi vielä ylikin metrin-parin pätkä.


Malli: Y?
Lanka: Novita TicoTico
Puikot: 2 mm Knit Pro Karbonz - sukkapuikot
Langanmenekki: 79 g

2 kommenttia:

  1. Kaunis lopputulos, mutta kylläpäs tuntuu hankalalta ohjeelta. Hatunnosto, kun jaksoit.

    VastaaPoista
  2. nätit sukat ja kantapää vaikka tuo tekniikka on miulle ihan uusi.

    VastaaPoista