keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Unikierteet

Viime kesänä/alkusyksynä kehräsin miehen tekemällä värttinällä kolme pientä vyyhtiä lankaa Novitan Hahtuvaiseta. Jo siinä kehräysvaiheessa lupasin tehdä langoista yösukat miehelle - tottakai hän ne ansaitsi kun minulle värttinän teki lievittämään hurjaa värttinäkuumetta.Syksy ja alkutalvi meni sitten niin tilaustöiden parissa, ettei kertakaikkiaan ollut aikaa tarttua noihin vyyhteihin ennenkuin nyt. Minun on jo pitempään tehnyt mieli kokeilla millainen tulisi kantapäättömästä ns. kierresukasta ja päätin sitten kokeilla sitä näihin. Ajattelin, että yösukkana tuollainen putkisukka saattaisi olla jopa mukavampi käytössä.Mitään ohjetta en näihin käyttänyt. Vähän vilkuilin vinkkiä useammasta ohjeesta, että pääsin alkuun. Aloitin sukat kärjestä samanlaisella sädekavennusta muistuttavalla aloituksella kuin aloitettiin viime kesän TdS;n avausetapin sukat Virrat. Sitten aloitin joustinneuleen 4 o 4 n ja aina kolmen kerroksen jälkeen siirsin silmukoita yhdellä: toisessa sukassa eteenpäin ja toisessa taaksepäin.

Malli: oma
Lanka: Värttinäkehrätty Novitan Hahtuvainen
Puikot: 3 mm ebenpuiset sukkikset
Langanmenekki: 107 g
  
Hiukan on tuo harmaa (joka oli ensimmäinen värttinäkehruuni) paksumpaa kuin ruskea ja sininen, mutta eipä tuo paljon haitannut. Lisäksi harmaa lopahti ennemmin, mutta kivasti tulikin sitten "varsi" kaksivärisenä. Mies on jo muutaman yön testannut sukkia ja kovasti tykännyt.

Haluan itsellenikin samanlaiset unisukat ja päätin tutustua uuteen värttinääni ja kehrätä langat sukkiini. Ensimmäinen vyyhti on valmis ja toinen tulossa - kolmaskin väri pitää sitten vielä kehrätä.Kehräystä on luvassa tänä keväänä toivottavasti enemmänkin - tilasin uuden rukin ja odottelen milloin se lähtisi Hollannista kohti Suomea.

2 kommenttia:

  1. Kivoja kehruuksia ja lämpöisen näköiset kierteet! Minulla on koirankarvalankaa tulossa värttinällä.....

    VastaaPoista
  2. Ihania juttuja. Kyllä tässä on minunkin pakko sitä värttinää harkita.

    VastaaPoista