maanantai 7. maaliskuuta 2016

Sukkia ja sormikkaat

Tässäpä tulee nyt useampi valmistunut työ kerralla: neljä paria sukkia ja yhdet sormikkaat.

Ensin yhdet perinteiset Jussit, jotka aloitin joskus "mitähän tässä neuloisi"-hetkellä. Sinne olivat korin pohjalle unohtuneet sitten muiden töiden tieltä ja löytäessäni päätin sitten vihdoin tehdä valmiiksi.

Malli: oma/perinne
Lanka: Novita Nalle + Gjestal Maija
Puikot: 3 mm ebenpuiset sukkikset
Langanmenekki: 116 g

Värttinällä kehräämistäni langoista tein itselleni unisukat. Aloitin kärjestä samalla tavalla kuin miehenkin unisukissa. Kärjet tein molempiin sukkiin erivärillä. Sitten jatkoin kiertävää 4o4n - resoria neljän kerroksen raidoin. Tuli ihanan pirteät sukat - luulisi, että nämä sukat jalassa näkee vain iloisia unia.


Malli: oma
Lanka: Käsinkehrätty Novitan Hahtuvainen
Puikot: 2,5 mm Knittarin sukkikset
Langanmenekki: 174 g
Olen jo pitemmän aikaa katsellut tämän suunnittelijan sormikasmalleja "sillä silmällä". Nyt sitten päätin laittaa sormikkaat puikoille. Lopullinen mallin valinta ei ollut mitenkään helppo - ja riitti langoissakin valinnanvaraa kun palkintolankalaatikoita pöyhin.

Mitään helpointa mallia ei sitten tullut valittua - se tuli monta kertaa todettua näitä sormikkaita tehdessä. Mutta vaikka näiden kutominen oli hidasta niin se oli sitäkin mielenkiintoisempaa. Tosin siinä vaiheessa oli itku tulla, kun tajusin toiseen sormikkaaseen sormia aloittaessani, että olin ekassa unohtanut kutoa välikerrokset pikkurillin ja muiden sormien aloituksen väliin. Purin sitten ne ekat sormet ja tein ne puuttuvat kerrokset - halusin kuitenkin kunnolla istuvan sormikkaan.

Ihanat näistä tuli ja käytössäkin ovat jo olleet.Malli: Eisblume
Lanka: Little Wolf  Yarns Squirrel Sock (+ 520 helmeä)
Puikot: 2 mm Knit Pro Karbonz - sukkikset
Langanmenekki: 64 g


Sukkahullutuksen toisena lämmittelyohjeena oli sukkamalli, jossa oli neljä erilaista (eri vaikeusastetta) vaihtoehtoa. Niistä olisi voinut tehdä vaikka "eripariset" sukatkin, mutta päädyin kuitenkin käyttämään vain yhtä vaihtoehtoa.


Malli: Don't Tread on My Toes
Lanka: Crelando Anika (musta) + Drops Fabel
Puikot: 2,25 mm Knit Pro Karbonz - sukkikset
Langanmenekki: 80 g

Ensimmäinen sukkahullutuksen kisaohje julkaistiin maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Jos nämä sukat saa kahden viikon aikan valmiiksi, pääsee mukaan joukkueisiin ja varsinaiseen kilpailuun. Eli nyt pitää odotella tuonne puoleen kuuhun kierroksen päättymistä ja sen jälkeen joukkuejakoa. Sitten pääsee jännämään seuravaa ohjetta ja kisa pyörähtää varsinaisesti käyntiin.

Omat sukkani aloitin heti tiistaiaamuna, kun herättyäni totesin ohjeen julkaistun. Päätin tehdä sukat miehelleni ja yhdessä valittiinkin sitten langat niihin. Mitään hoppua en kutomisen kanssa kuitenkaan pitänyt, ensimmäisen sukan sain tiistain aikana valmiiksi.

Keskiviikkoaamu toi mukanaan suruviestin äitini kuolemasta. Olo oli jo flunssainen ja kurja muutenkin, mutta sain kuitenkin toisen sukan kantapäähän ennenkuin kuume nousi sen verran korkealle, että en voinut kuin kömpiä peiton alle.

Lauantaina pakotin itseni siirtymään sohvannurkkaan ja sain toisenkin sukan tehtyä valmiiksi. Onneksi malli oli yksinkertainen eikä tarvinnut paljoakaan ajattelua. Toiseen sukkaan kantapääkin syntyi helposti, kun oli ekan kanssa harjoitellut. Noissahan on "tomaattikantapää", joka oli minulle aivan uusi tuttavuus. Aika työläs tehdä, mutta ei mitenkään vaikea.


Malli: SlipStripeSpiral
Lanka: Rico Design Superba Safari + Drops Fabel
Puikot: 2,25 mm Knit Pro Karbonz- sukkikset
Langanmenekki: 95 g

Nyt yritän taas pikkuhiljaa päästä elämään kiinni. Olo on aika alavireinen, muistot äidistä pyörii mielessä ja itku tulee herkästi. Fyysisestikin olo on aika hutera, vaikka kuume onkin laskenut. Influenssaa tämä taitaa olla, vieläkin vähän kolottaa niveliä ja lihaksia. Mies sairastui ensin eikä hänkään tunnu vielä oikein kunnossa olevan, vaikka töihin jo palasikin. Mutta eiköhän tämä tauti hellittäne otteensa aikanaan ja surukin siirtyy sitten jossakin vaiheessa taka-alalle.

5 kommenttia:

 1. Voimia suruusi ja pikaista paranemista! Kauniita neulomuksia jälleen kerran!

  VastaaPoista
 2. lämmin osanotto suruusi ja paranemisia

  VastaaPoista
 3. Voimia ja jaksamista surussasi kuin myös pikaista paranemista. Kauniita neuleita olet tikutellut; sormikkaat ovat aivan ihastuttavat ja unisukat hauskat. Tuollaista tomaattikantapäätä en ole koskaan neulonut, se näyttää myös varsin mukavalta.

  VastaaPoista
 4. Voimia ja jaksamista sinulle.
  Sieviä neulomuksia olet saanut aikaiseksi kaikesta huolimatta, tykkään varsinkin noista sormikkaista.

  VastaaPoista
 5. Ihania neuleita etenkin nuo kierrevartiset. Paranemista ja osanottoni. Kevät tulee.

  VastaaPoista