tiistai 22. maaliskuuta 2016

Ruusuja ja piikkejä

Sukkahullutus pääsi viikonloppuna etenemään vaiheeseen, että joukkueet saatiin jaettua. Tänä vuonna on osallistujia hurja määrä (reilut 750 jos muistan oikein) ja joukkueitakin on 16. Joukkuueet on tällä kertaa nimetty kukkien mukaan - lisäksi jokaisessa nimessä on numero kymmenen jollakin kielellä. Ja tuo kymppi on siellä ihan sen takia, että tänä vuonna on 10. kerta kun hullutus järjestetään.

Minä olen joukkueessa jonka koko nimi on "Team Paaikuyuw Pansies" eli orvokkeja ollaan. Joukkueethan on jaettu neulomisnopeuden mukaan ja orvokit on sitten "se joukkue" eli josta löytyy edellisvuosien voittajia ja muita nopeita.

Toisen kierroksen speksit julkistettiin myös sunnuntaita vasten yöllä eli ohje oli luvassa 48 tunnin kuluessa siitä. Sunnuntaiaamupäivällä valitsin langat (ja helmet) ja odottelin koko päivän toiveikkaana jos sähköpostiin kilahtaisi sukkaohje. Sitten vähän ennen yhtätoista juuri kun olin aikeissa sulkea koneen ja alkaa valmistautumaan yöpuulle, ohje saapui. En siis lähtenyt nukkumaan, vaan kaivoin puikot ja langan esille. Sanoin miehelle, että kudon niin pitkään kun hyvältä tuntuu. Kutomassa istuin sitten vieläkin, kun mies nousi lähtemään töihin. En vaan malttanut lopettaa. Vähän yhden jälkeen iltapäivällä sain sukat valmiiksi.


Malli: Rose and Thorn Socks
Lanka: Canon Hand Dyes  William Sock
Puikot: 2,25 mm (+ 2,5 mm aloituksessa)
Langanmenekki: 74 g

Sukkiin tuli siis helmiä, mutta yllättävää oli että ne käytettiin kaikki jo silmukoiden luomisreunaan. Sitten tehtiin taitettava käänne ja yhdistettiin silmukat niin, että sukan yläosaan jäi kiva helmirivi. Ohjeessa suositeltiin käyttämään aloitukseen pyöröpuikkoja. Helmisilmukat luotiin hiukan isommille puikoille kuin mitä työhän muuten käytettiin. Minä neuloin sukat 2,25 mm puikoilla, mutta minun ainoa 2,5 mm pyöröni on kiinni pitsiliinan tekeleessä eikä oikein innostanut alkaa siirtelemään 1500 silmukkaa toiselle puikoille. Yritin siis ensin tehdä aloitusta sukkapuikoilla (ohjeessa kun sanottiin, että se on mahdollista, mutta hankalaa), mutta totesin sen olevan aivan liian hankalaa. Siispä loppujen lopuksi loin aloitussilmukat kahdelle sukkapuikoille ja siirsin odottamaan jäävät helmisilmukat ohuemmalle pyöröpuikolle. Siitä sitten onnistui jo kutominen sukkapuikoillakin. Toisen sukan aloitus menikin sitten paljon nopeammin, kun tiesin mitä kannattaa tehdä.Aloituksen jälkeen sukka olikin aika simppeli: pitsineuletta ja muutama pikkupalmikko. Kivan rento kudottava. Aloitusreunasta tykkäsin ja tuota voisi käyttää uudelleenkin, kun sopiva projekti osuu kohdalle.Langan valitsin siis valmiiksi ohjetta näkemättä ja alkoi naurattamaan, kun ohje tuli. Helmet symbolisoivat kuulema veripisaroita mitä ruusunpiikit saavat joskus aikaiseksi. Valitsemani langan värin nimi "Dried Rose" ja helmiksi olin valinnut punaiset helmet.


4 kommenttia:

  1. Kauniit sukat! ja tosi nopeasti neulottu.

    VastaaPoista
  2. Olipahan mahdottoman hauskat 'sattumat' nuo helmi- ja lankavalinnat. Kauniit sukat sait näistäkin tehtyä, väri on todella kaunis.

    VastaaPoista