keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Afrikankukkaketo

Joskus kesällä lupasin tehdä pojalleni ja hänen tyttöystäväleen sängynpeiton afrikankukista. Pojan tyttöystävä valitsi värit. Peiton aloitin kesälomareissulla lapsuuskotini keinutuolissa ja ensimmäiset palaset virkattuani pääsin mittailemaan ja laskeskelemaan kuinkas monta niitä peittoon oikein tarvitaankaan. Niin hurjan määrän sain tulokseksi, että laskut piti tarkistaa kunnolla. Mutta totta se oli: kukkasia tarvittiin 743 kpl + 26 puolikasta. Siinä vaiheessa vetäisi hiljaiseksi - niinköhän tästä projektista tulee koskaan valmista?

Kukkasia virkkasin sitten kesän ja syksyn aikana kotona ja tien päällä muitten töiden lomassa. Muutama kukkanen syntyi loppusijoituspaikan sohvallakin. Päätin sitten yrittää ahkeroida peiton valmiiksi niin että saan kääriä sen joululahjapakettiin ja niinpä marraskuun lopulla peitto valmistui. Kokoa sille tuli n. 200 cm x 240 cm. Malli: Afrikankukka
Lanka: Novita Nalle
Koukku: 3,5 mm
Langanmenekki: 4137 g

9 kommenttia:

 1. Aivan ihana peitto! :) Tuossa on minun lempivärini. :)

  VastaaPoista
 2. Hurja urakka ja niin kaunis lopputulos!

  VastaaPoista
 3. Upea peitto! Itse tein samalla mallilla toissa kesänä peiton, mutta paljon, paljon pienemmän.

  VastaaPoista
 4. Valtava urakka! Mulla tökkii tällä hetkellä tyynynpäälliset afrikankukista.... Kaunis peitto.

  VastaaPoista
 5. Vau! Peitto on todella kaunis. Sinä ansaitset hatunnoston, hirmuinen homma tässä.

  VastaaPoista
 6. Valtava urakka, mutta mahtava lopputulos :)

  VastaaPoista
 7. Upea peitto! Minullakin on noita kukkasia virkattuna, ongelmaksi tulee että millä värillä minä ne yhdistän, kun minun kukkaset on ihan riemunkirjavia ;) No, pitää niitä vielä "muutama" virkatakin. Noin isoa en kyllä taida tehdä kuin sinä.

  VastaaPoista
 8. Olen suorastaan järkyttynyt kukkien määrästä! Aivan käsittämättömän upea peitto!!!! Olen mykistynyt! Ja hieno on virtahepokin!

  VastaaPoista
 9. Upea peitto! Huh, kuinka paljon paloja siihen tarvittiin. Minulla on virkattuina vasta 31 kpl... Onneksi niille ei ole mitään varsinaista suunnitelmaakaan.

  VastaaPoista