keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Tuplamaatuskat

Onteloneuletta olen halunnut opetella jo monta vuotta ja ajat sitten jo päätin, että kun alan sitä opetella teen Lankapirtin tuplalapaset. Lokakuun sny-paketin taikapallossa tulleet Woolit alkoivat miltei heti vaatia päästä näihin tuplalapasiin, mutta tilaustyörumba piti minun liian kiireisenä kutomaan itselleni. Joten kun viimeiset tilaustyöt ja joululahjat valmistuivat pääsivät lapaset heti puikoille. Kuvioksi valikoitui maatuskat, jotka nekin on olleet minulla to-do listalla jo jonkin aikaa.

Onteloneule oli yllättävän helppoa tehdä ja lapasia oli mielenkiintoinen kutoa. Suurimmat ongelmat oli peukalon silmukoiden poimimisessa, sitä en saanut oikein tarpeeksi siististi tehtyä. Mutta mieluisat lapaset tuli. Ja varmasti ovat lämpimätkin.

Malli: Tuplalapaset + Maatuskat
Lanka: Novita Wool
Puikot: 3 mm ebenpuiset sukkikset + 2,5 mm Knittarin sukkikset
Langanmenekki: 79 g

Joulukalenterisukatkin valmistuivat eilen illalla, mutta ne on vielä kuvaamatta.

4 kommenttia:

  1. Onpas maatuskalapasetkin kivat tuplina! :) Enkä ole itse huomannut, että maatuskakuvio sopii tuplalapasiinkin näin hyvin, vaikka kuvioa olen nähnyt paljonkin käytettynä. Peukalokin varmaan onnistuu hyvin jo seuraavissa tuplissa.

    VastaaPoista
  2. Kivat lapaset tuli. :) Tuplalapaset ovat minullakin to do -listalla, mutta jostain syystä on aina niin paljon kaikkea muutakin. :D

    VastaaPoista
  3. Kivat lapaset ja varmasti lämpimät!

    VastaaPoista