keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Sen seitsemän aarretta

Vaikka en päässyt sukkahullutuksessa finalistien joukkoon, halusin kuitenkin kutoa myös finaalisukat. Ihan "kilpailuvauhtia" en niitä kuitenkaan alkanut tekemään - ainoa tavoite oli saada nämä sukat tehdyksi ennen TdS:n toka etapin käynnistymistä. Ja siinä onnistuin reilusti.

Ensi näkemältä nämä sukat näyttivät tosi monimutkaisilta, mutta loppujen lopuksi olivatkin aika peruskirjoneuletta. Silmukat tosin luotiin kihnu troi-nimisellä tavalla. Vaikka tein samanlaisin luontireunan viime vuonna saman suunnittelijan hullutussukkiin, jouduin nytkin kääntelemään ja vääntelemään puikkoja ja lankaa videota katselen aikamoisen tovin ennenkuin homma alkoi luonnistua.


Varressa langanjuoksut sidottiin nurjalla onteloneuletta muistuttavalla tavalla. Sekään ei ollut minulle ihan uusi juttu, vaan olen sitä pikkuisen testannut kerran yksien Jussi-sukkien kanssa. Nyt se tuli tutummaksi ja tulen varmasti käyttämään sitä tuollaisissa kuvioissa missä tulee pitkiä langanjuoksuja. Jäljestä tulee paljon siistimpi.

Malli: 7 treasures
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,5 mm Knit Pro Symphonie + 2,25 mm Knit Pro Karbonz - sukkikset
Langanmenekki: 108 g
Ensimmäisessä sukassa sekoilin välillä aika tavalla ja jouduin jonkin verran purkamaankin, mutta toinen sukka syntyikin sitten yllättävän helposti ja joutuisasti. Tuloksena kivat ja pehmoiset kirjoneulesukat.


Tänä vuonna päätin jo ennalta, että teen kaikki sukkamallit, jotka hullutuksen aikana julkaistaan. Niitä olikin runsaasti: varsinaisten 7 kisaparin lisäksi kahdet lämmittelysukat ja viidet bonussukat. Ja yhden mallin tein kahdesti. Joten yhteensä 15 sukkaparia hullutuksen aikana syntyi.6 kommenttia: