perjantai 17. kesäkuuta 2016

Tourin toinen etappi

TdS:n toinen etappi käynnistyi yhden aikaan viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Tarkoitukseni oli ottaa jonkinmoiset päiväunet iltapäivällä/illalla, mutta enpä vaan osannut rauhoittua. Ihan pikkuisen sohvalla torkahdin ja sitten vaan odottelin, että ohje julkaistaan.


Tällä kertaa oli ohjeena palmikkomalli - onneksi paljon yksinkertaisempi kuin hullutuksen Kahvikantaatit. Mutta kyllä näissäkin riitti palmikoita kieputeltaviksi. Kaaviot oli kuitenkin selkeät: eri palmikonkierrot oli merkitty erilaisten merkkien lisäksi värikoodeilla. Tykkäsin kovasti, helpotti kummasti kaavion lukemista ja oikealla rivillä pysymistä. Muutenkin kuvio oli symmetrinen ja säännöllinen, joten ihan joka silmukan osalta ei tarvinnut kaaviota tuijottaa.

Malli: I remember It Again
Lanka: Invictus Yarns Victorius
Puikot: 2,25 mm Knit Pro Karbonz - sukkikset
Langanmenekki: 89 g
Vähän minulla neulominen kuitenkin tökki, tein tyhmiä virheitä, pudottelin silmukoita ja muutaman kerran unohdin palmikonkierron ja jouduin niitä korjailemaan. Ainakin osa tästä sekoilusta menee varmaan väsymyksen piikkiin. Koskaan ennen en muista olleeni näin väsynyt läpi yön kutoessani (ja niitä öitä on kertynyt aika monta näiden kilpailujen aikana). Nyt olin aamulla seitsemän-kahdeksan aikoihin aivan nukuksissa, tuntui että torkahtelin neule käsissä. Onneksi mies sitten heräili keittämään kahvia, että sain vähän piristystä ja jaksoin jatkaa. Siinä vaiheessa olin juuri aloittelemassa toista sukkaa. Toinenkin sukka valmistui vähän ennen puolta kahta iltapäivällä ja pääsin lähettelemään sähköpostin kuvineen.


Tälläkin etapilla Speedyt ja muut suomalaiset valtasivat tuloslistan kärkisijat. Itse olin toinen samoin kuin ensimmäiselläkin etapilla. Nyt odotellaan sitten kolmosetapin tarkempaa ajankohtaa ja materiaalitietoja. Ensi tiistaina on etapin määrä alkaa, mutta kellonaika on vielä avoin.

10 kommenttia:

 1. On ne kauniit. Ja todella kiva lanka, niin hempeän värinen.

  VastaaPoista
 2. On se vaan huikea tuo sinun vauhtisi! Minustakin kaavio oli muuten selkeä, mutta alussa meinasin puikon ensimmäiset oikeat neuloa aina nurjiksi, kun ei meinannut mennä tajuntaan se oikean merkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin oli välillä vaikeuksia muistaa, että se merkattu ruutu on oikea. On niin pää tottunut siihen, että oikean merkki on tyhjä ruutu.

   Poista
 3. Näistä tuli kauniit tällaisina vaaleina.
  Vaaleat villikset ois ihanat, mutta huono yhtälö on omakotitalo metsällä + vapaa ulkoilu + lemmikit + laiska lattian pesijä = vaaleiden sukkien turma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin tahtoo jäädä vaaleat sukat laatikkoon. Mutta kiva niitä on välillä tehdä.

   Poista
 4. Aivan ihanat sukat tuli. Tuo malli on todella kaunis, ja työsi oikein onnistunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tuli kivat. Tuolla suunnittelijalla on muuten paljon toinen toistaan kauniimpia sukkamalleja.

   Poista
 5. Sievät palmikot ja varsinkin tuo takaosan kuvio on mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään myös tuosta takaosasta, vaikka moni onkin ollut sitä mieltä, ettei tuo kuvio sovi näihin sukkkiin.

   Poista