tiistai 7. kesäkuuta 2016

Papyrus

"Luo 6 silmukkaa, neulo 252 kerrosta - ja käsissäsi on tämä upea pitsiliina." Ohje saa tämän liinan tekemisen tuntumaan helpolta ja nopealta. Sitä kun ei tuossa lauseessa kerrota, että kerroksella on enimmillään reilut 1500 silmukkaa.


Näin tämän liinan eka kerran Lankakeijun Novitan sivuilla olleessa blogissa joitakin vuosia sitten ja se iski täysillä: tämä on pakko tehdä! Ensin täytyi metsästää vuodelta 1995 oleva lehti, josta liinan ohje löytyy. Huutonetistä onnistuin sen ostamaan. Sitten meni aikaa, että sain ostettua sopivat langat. Vieläkään en saanut liinaa aloitettua, mutta kun viime elokuussa törmäsin Lankakeijun uudessa blogissa liinan kuvaan uudelleen oli pakko luoda silmukat ja aloittaa liinan teko.

Malli: Papyrus (Uudet Käsityöt 1/1995)
Lanka: Novita Virkkauslanka
Puikot: 2,5 mm Knittarin pyöröt
Langanmenekki: 470 g

Aika pian syksyn/talven tilautyörumba hautasi liinan alleen ja ennätin sitä jatkamaan vasta kevättalvella. Huhtikuun lopulla sain sen sitten vihdoin kudottua valmiiksi. Sitten se odotteli pingotusta ja pingotuksen jälkeen muutaman viikon kuvaamista. Mutta nyt on sitten kuviakin, joten voin liinan täällä blogissa esitellä.


Aivan upea tästä tuli. Liina on iso, halkaisija on n. 170 cm. Työtähän tässä riitti, mutta lopputulos on kyllä palkitseva. Harmi, että meillä ei ole pyöreää pöytää missä tätä oikeasti käyttää. Onkin naureskeltu, että pitänee lähteä liina kainalossa pöytäostoksille. 

8 kommenttia:

 1. Upea! Minullakin on muuten edelleen sama ongelma, ettei tuolle liinalle ole oikein ole sopivaa pöytää. Ehkä vielä jonakin päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ainakin tiedän, että jos tulee tarvetta hankkia uusi pöytä, niin sen pitää olla pyöreä.

   Poista
 2. Voi hyvän tähen että osaakin olla upea liina!!

  VastaaPoista
 3. Onpa todella ihana liina!
  Nyt sitten pöydän ostoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan hankkisin uuden pöydän, jos meillä olisi paikka mihin pyöreä pöytä sopisi. Mutta ei ole tässä asunnossa. Ehkä joskus vielä...

   Poista