maanantai 6. kesäkuuta 2016

Kiemurtelua

Tour de Sock - kilpailun ensimmäinen etappi käynnistyi kesäkuun eka päivänä eli viime keskiviikkona puoli neljän aikaan iltapäivällä. Kisa polkaistiin alkuun aika simppelillä pitsisukalla. johon saatiin siksakkimainen kuvio kavennuksilla ja langankierroilla.


Näissäkin sukissa tehtiin myös kiiloihin pitsikuviota niinkuin tehtiin saman suunnittelijan sukkiin sukkahullutuksen neloskierroksella. Kiilakavennukset onkin osoittautunut hankalimmaksi kohdaksi ohjeessa ja niihin on meinannut kompastua yksi jos toinenkin. Itsekin olin ensilukemalta ihan pihalla ja mies kertoikin, että oli siinä vaiheessa katsonut parhaimmaksi poistua nukkumaan, kun minä olin mutissut jotain "etten ymmärrä yhtään mitään". No, aika äkkiä ne kiilakavennukset minulle sitten aukenivat, kun tajusin, että noudattavat samaa logiikkaa kuin noissa hullutussukissa.


Nämä sukat olivat rentouttavat kutoa hullutuksen kuutoskierroksen sukkien jälkeen. Pitsikuvion oppi miltei heti ulkoa, joten kaaviotakaan ei tarvinnut kuin välillä vähän varmistukseksi vilkuilla. Sukkani sain valmiiksi pikkuisen yli kolme aamuyöllä eli vähän reilu 11 ja puoli tuntia meni. Tulin etapilla toiseksi - ekat sukat oli valmistunut 11 tunnissa. Meidän joukkue Speedy Finns otti etapilta viisi ensimmäistä sijaa ja muutenkin oli suomalaisia runsaasti kärkisijoilla, joten jo viime vuodelta tuttu suomalaismenestys tuntuu jatkuvan.

Malli: Twist & Turns
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,25 mm Knit Pro Karbonz - sukkikset
Langanmenekki: 74 g

Seuraava etappi käynnistyy lauantaiaamuna kahdeksalta. Vielä ei ole materiaalitietoja julkaistu, mutta eiköhän nekin pian saada. niin pääsee lankoja valitsemaan.

4 kommenttia:

 1. Voi mahoton millä vauhdilla sinulla putoilee sukkapari toisensa jälkeen - ja kaikki niin upeita luomuksia. Ihailen taitoasi ja nopeuttasi!

  VastaaPoista
 2. Ihana lanka sulla näissä, mielettömän kesäisen värinen.
  On ollut niin hauska seurata suomalaisia tässä kisassa. Mä en kuulu nopeiden suomalaisten neulojien joukkoon :D Näidenkään sukkien kaaviota en oppinut missään vaiheessa... Mut onneks on kaaviot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä langassa on tosi kivat värit.
   Täytyy tunnustaa, että minäkin olen aika huono oppimaan kaavioita ulkoa - tai ainakaan luottamaan siihen, että muistan oikein.

   Poista