tiistai 26. heinäkuuta 2016

Kiemurtelevat köynnökset

TdS:n kuudes ja viimeinen etappi käynnistyi aamukahdeksalta viime torstaina. Etapin vihjekuvan perusteella osattiinkin jo odotella palmikoita ja kun tarvikelistassa mainittiin noppa, kolikko tms. oli ennalta-arvattavaa myös palmikoiden satunnaisuus.



Sellaiset sukathan sieltä sitten tulikin. Sukissa kulkee 7 "viiniköynnöstä", joista siirrellään kerrallaan aina kolmea. Noppa kertoo mitkä köynnökset ovat vuorossa (siis tuossa tarvitsi vähintään 7-sivuisen nopan) ja kolikko käännöksen suunnan. Itse arvoin siirtyvät köynnökset bingopelistä ottamillani palloilla ja suunnan arpomiseen käytin tavallista noppaa: parillinen oikealle ja pariton vasemmalle.

Malli: Entanglements
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,25 ja 2 mm Knit Pro Karbonz - sukkikset
Langanmenekki: 85 g




Nämä olikin helpot ja rentouttavat tehdä. Ei tarvinnut tuijottaa silmät tarkkana mitään kaaviota - riitti kun laski sen verran kerroksia, että tiesi milloin on palmikonkääntökerroksien vuoro. Kantapää tehtiin näissä sukissa uudella tavalla. Kantapään käännöksistä syntyi kolmio, jonka reunoista poimittiin silmukat ja jatkettiin kohti kantalappua (sukat aloitettiin siis kärjestä). Ei kyllä tullut minun suosikkiani tuosta; silmukoiden poiminen oli hiukan hankalaa.



Kudoin sukkia rauhallisella tahdilla ainoana tavoitteena saada ne valmiiksi viimeistään yhden-kahden aikoihin yöllä, että pääsen nukkumaan. Yllättävän nopeasti sukat sitten valmistuivat - kello oli vähän yli yksitoista kun pääsin lähettämään sähköpostia.



Tänä vuonna tuli sitten tehtyä 7 paria TdS-sukkia, kun tein timattisukat tuplana. Kivoja ohjeita oli; oikeastaan vain nuo viitoskierrokesn mosaiikkisukat olivat sellaiset joista en haluaisi uusintaa. Eniten tykkäsin noista timanteista ja helmisukista. Kuutosetapilla sijoituin taas kolmanneksi ja kolmas sija tuli myös koko kilpailusta. Ensi vuonna saa kilpakutominen jäädä, sen verran rankkaa oli henkisesti tänä vuonna. Mutta pitääkö minun sitten pysyä kokonaan poissa näistä kisoista vai osaanko ottaa rennosti? Sitä on onneksi aikaa miettiä reilut puoli vuotta ennenkuin sukkahullutus taas käynnistyy.

4 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.