maanantai 4. heinäkuuta 2016

Tuplasti timantteja

Kylläpä taas laahaa nämä minun blogipäivitykseni. Jotenkin en ole jaksanut/malttanut istua koneella tarpeeksi pitkään/keskittyneesti. Mutta jospa nyt saisin vähän jonoa lyhennettyä ja ehkäpä kirjoitettua muutaman päivityksen ajastuksella julkaistavaksi. Sen verran paljon on taas valmistuneita, etten viitsi niitä samaan postaukseen ahtaa.

TdS:n kolmas etappi kisattiin siis juhannusviikolla. Langaksi oli kehotettu varaamaan jotain kirjavaa, joten jo siitä osasi odottaa, että tiedossa on ehkä sukat, joissa on  normaalista poikkeava rakenne. Vaikka nämä sukat aloitettiin perinteisesti varresta joustimella, jatko olikin ihan muuta kuin perinteistä sukan kudontaa. Timanttikuviot tehtiin yksi kerrallaan edestakaisneuleena. Onneksi on tullut jo aikaisemmin opeteltua "takaperin" neulominen, niin ei tarvinnut työtä olla koko ajan kääntelemässä, vaan pystyin tekemään nurjan puolen kerroksetkin samalta puolelta. Alussa oli vaikea hahmottaa miten sukka rakentuu, mutta kun ohjetta uskollisesti noudatti alkoi siitä sukka muodostua.


Kisaaminen on tänä vuonna jotenkin  kovasti stressannut minua. Jo hullutuksen viimeisillä kierroksilla ei oikein tahtonut motivaatiota riittää kutoa kelloa vastaan, mutta pakotin kuitenkin itseni siihen. Samaa on ollut Tourin ensimmäisllä etapeilla. Noiden timanttisukkien kohdallakin olin jo menossa nukkumaan, mutta sitten löysin kramoxin livestreamin (kutoi siis näitä samoja sukkia) ja sitä seuraillessa kului yö ja sukat valmistuivat aamulla.

Malli: Diamondback Socks
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,25 mm Knit Pro Karbonz - sukkikset
Langanmenekki: 63 g

Iltapäivällä sain kuitenkin Sarahilta sähköpostia, jossa kerrottiin, että sukkani eivät täytä minimimittoja. Olin lukenut ohjeita huolimattomasti (luulen, että väärän koon kohdalta) ja sukistani puuttui yksi timattirivi. Niin väsynyt olin kisaamiseen siinä vaiheessa, ettei paljoa tarvinnut miettiä purkaako ja jatkaa sukkia vai ei. Päätin antaa niiden olla. Jotenkin se helpotti - enää ei "tarvitse" kisata tosissaan.

Olin kuitenkin jo ennen Sarahin viestiä miettinyt, että jos tekisin nämä timanttisukat omaan käyttööni värikkäästä Nalle Taika-kerästä, jota olen säästellyt odottelemassa sitä oikeaa sukkaohjetta. Niinpä seuraavana päivänä loin silmukat uuteen sukkapariin ja juhannusyönä minulla oli valmiina toinen pari, joista sain sitten vähän pisteitäkin.

Malli: Diamondback Socks
Lanka: Novita Nalle Taika
Puikot: 2,75 mm Knit Pro Zing - sukkikset
Langanmenekki: 93 g 

Tämän oman parin kutominen olikin sitten silkkaa nauttimista. Ei ollut mitään kisapainetta, malli oli jo tuttu ja lanka ihanan värikästä. Niin ja pääsin eka kertaa testaamaan uusia Knittarin Zing-puikkojani. Tilasin niitä muutamaan kokoa, kun on jo pitempään tehnyt mieli kokeilla miltä tuntuisi pitkästä aikaa kutoa metallipuikoilla. Ja kylläpä noilla kutominen oli ihan miellyttävää.


8 kommenttia:

 1. Onpa taas sievät sukkaparit! Mulla ei olis kilpailuhermoja, nostan sinulle kyllä hattua että jaksat pinnistää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen yllättynyt miten hyvin olen jaksanut kilpailla. Aikaisemmin en ole pitänyt itseäni ollenkaan kilpailuhenkisenä.

   Poista
 2. On tuo hurjaa sun kutomistahti, ei kyllä onnistuis minulta.
  Sieviä sukkia kumpikin pari ja vaikka yleensä tykkään violetista, niin noissa jälkimmäisissä sukissa tulee hienommin esiin tuo kuvio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo malli toimii näköjään parhaiten sellaisella ei-raidoittuvalla pätkävärjätyllä langalla. Tuo violetti Fabel raidoittuu eikä oikein tuonut kuviota esille.

   Poista
 3. Sun innoittamana mulla on nää Taikasta just työn alla. Sun taikasukat (!) on niiiiiin hienot.
  Hurjaa tahtia te olette kramoxin ja muiden kanssa tikuttaneet, vauhti on ollut ihan käsittämätöntä. Meillä miestä naurattaa nyt toista kesää, kun aina innoissani raportoin sille monta kertaa päivässä. Sitähän ei siis neulominen kiinnosta pätkän vertaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taika tuntuu olevan juuri sopiva lanka näihin. Vaikka päätin timanttietapin jälkeen ottaa rennosti, niin näköjään en vaan osaa. TdS-sukat pitää saada vauhdilla valmiiksi.

   Poista