torstai 7. heinäkuuta 2016

Pitsin ja helmien laulu

TdS:n neljäs etappi starttasi heinäkuun ensimmäisenä päivänä illalla kymmeneltä. Vähän sekavin tuntein odotin etapin alkua: kisaaminen ei todellakaan huvittanut, mutta toisaalta tuntui velvollisuudelta yrittää saada pisteitä omalle joukkueelle. Joten lähdin sitten heti ohjeen julkaisun jälkeen kutomaan sillä ajatuksella, että teen sen mitä hyvälle tuntuu. Jos tulee tunne, että haluan paiskata koko sukantekeleen seinään, jätän sen siihen ja lähden nukkumaan.

Tällä kertaa oli vuorossa helmisukat, joissa on myös pitsiä. Tosi kaunis malli minun mielestäni. Ja sen verran mielenkiintoista oli kutominen, että jaksoin koko yön. Mitenkään hurjaa vauhtia en yrittänytkään pitää, vaan kudoin sellaista vauhtia mikä tuntui hyvältä.


Eka sukka valmistui aamulla joskus kuuden-seitsemän välillä. Siinä vaiheessa väsytti aika tavalla, mutta tiesin, että väsymys menee ohitse. Siinä toisen sukan resoria tehdessä kutakuinkin torkahtelin, mutta kun pääsin tekemään taas kuviota (ja pujottelemaan helmiä) aloin piristyä. Sukkapari oli minulla valmiina kahden aikoihin iltapäivällä.

Malli: A Song of Beads & Lace
Lanka: Canon Hand Dyes Charles Merino Sock, väri Dark Chocolate
Puikot: 2 mm Knit Pro Zing - sukkikset
Langanmenekki: 75 g
Kuviin ei oikein saanut vangittua tämän langan luonnollista väriä, joka on sellainen hiukan vaihteleva tummansuklaan ruskea. Ja helmetkin näyttävät kuvissa ihan muulta kuin luonnossa. Oikeasti ne ovat ruskeita sateenkaarivärjättyjä, joten kimaltelevat eri väreissä kauniisti. Tuossa lähikuvassa on vähän helmien oikeaa "luonnetta". Itse tykkään tuosta yhdistelmästä kovasti. Nämä sukat eivät vaan mahdu itselleni - minimikoolla tehtynä näistä tuli aikamoisen pienet. Puikot olisi voineet olla isommat. Valitsin nämä pienemmät puikot, kun ajattelin että tuollainen reilusti reikäinen pitsi "levähtää" helposti.Yllätyksekseni tulin tällä etapilla toiseksi: Neulisti oli saanut omat sukkansa valmiiksi noin varttitunti aikaisemmin.

6 kommenttia:

 1. Kauniit! Mutta milloin oikein ehdit nukkua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä nukkumaan ehtii sitten seuraavina öinä.

   Poista
 2. Kauniit! Noiden helmien kuvaaminen on vaikeata, tuntuu ettei millään saa näyttämään samalta kuin ovat luonnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuollaisten kiiltävien helmien olemusta oikein saa kuvaan vangittua. Kaupan sivuillakaan eivät näyttäneet siltä mitä luonnossa.

   Poista
 3. Tosi kaunis kombo sulla langoissa ja helmissä! Tuo lanka on todella kaunista ihan kaiken kaikkiaan, nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Normaalisti en kovin tykkää ruskeasta, mutta tuo lanka on aivan ihanan väristä. Ja helmet myös.

   Poista