torstai 28. heinäkuuta 2016

Lisää kehruuvälineitä

Minulla oli vuosi sitten yksi rukki, jonka kanssa en tullut oikein toimeen ja kehruuinnostus oli hiipunut ennenkuin oli juuri alkanutkaan. Joskus viime elokuussahan kehruukärpänen pääsi puraisemaan niin pahasti, että piti siitä paikasta värvätä mies tekemään minulle värttinän. Ja nyt niitä värttinöitä on sitten jo neljä ja rukkejakin tullut toinen lisää. Mitähän vuoden päästä...Uusin värttinöistäni saapui eilen postissa. Tilasin sen Etsyn kautta Englannista kolmisen viikkoa sitten. Aloin olla jo todella huolissani onko paketti joutunut jonnekin hukkaan, kun eihän postin kulku Euroopan sisällä pitäisi nyt sentään useampaa viikkoa kestää. Eilen oli sitten viimein odotettu paketti postilaatikossa kyljessään tarra, joka kertoi sen käyneen mutkan Canadassa. Eipä ihme, että vähän kesti.Jo jonkinaikaa olen katsellut turkkilaisia värttinöitä, mutta en ole oikein löytänyt sellaista, joka olisi miellyttänyt silmää ja kukkaroa sekä olisi ollut lisäksi tilattavissa EU:n sisältä, ettei tarvitse huolehtia tulleista ja veroista. Tämä värttinä sitten huusi nimeäni heti kun sen näin. Voi että, tämä on kaunis, pieni ja näppärä. Vähän kokeilin jo kehrätä eilen, kovasti on vielä harjoiteltava kuinka kuitu kierretään tuohon alaosaan siististi.


4 kommenttia:

 1. ...nyt alkoi täälläkin sormet syyhytä kehruuseen..... Ei vain vielä malta keskittyä kun sienestys ja marjastus ja kaikenlainen sadonkorjuu "painavat päälle ". Mukavia kehruuksia uudella värttinällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehrääminen on koukuttavaa. Ei vaan minullakaan ole siihen aikaa niin paljon kuin haluaisin.

   Poista
 2. Oih! Hirmuisen kaunis värttinä.
  Mä olen vannonut pysyväni tästä hommasta kaukana, ettei päivän tunnit mene ihan miinukselle. Eilen löysin itseni katsomassa juutuupista värttinäkehruututoja... Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä se lähtee. Kehruukärpänen kun pääsee puraisemaan, niin mikään järkipuhe tms. ei enää pysäytä.

   Poista