maanantai 18. heinäkuuta 2016

Makuja on monia

TdS:n viitosetapin oli määrä käynnistyä yhdeksältä viime maanantai-iltana. Ohjetta ei vaan näkynyt eikä kuulunut sillä kellonlyömällä ja pian ilmoitettiinkin, että teknisten vaikeuksien takia startti myöhästyy puolella tunnilla.Sieltä se ohje sitten putkahti näkyville ja tällä kertaa oli vuorossa kaksiväriset sukat mosaiikkitekniikalla. Ikinä ennen en ole mosaiikkia neulonut, joten olin innoissani kun pääsin sitä kokeilemaan. Mutta aikamoisen pian se into sammui, kun näin että neulejäljestä tulee suttuista ja muutenkin tekeminen ei ollut mitenkään miellyttävää minusta. Mutta päätin kuitenkin sisulla tehdä sukat loppuun.

Malli: Six Tastes
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2 mm ja 2,25 mm Knit Pro Karbonz - sukkikset
Langanmenekki: 72 g

Noissa sukissa siis neulottiin yksi kerros vuorotellen kummallakin värillä ja kuviot muodostuvat nostetuista silmukoista. Mallissä oli useampia kaavioita sekä etupuolen että takapuolen kuvioille, joista sai valita mitä sukissa käyttää. Kaavioissa oli eri määrät kerroksia, joten ensimmäisen toiston jälkeen ne kulkivat epätahdissa ja se vaikeutti neulomista, kun piti koko ajan pitää kirjaa millä kerroksella on missäkin kaaviossa menossa.Jatkoin tälläkin kerralla kutomista läpi yön. Tällä kertaa taisi olla paras kannustaja se, että mitä nopeammin saan nämä sukat puikoilta pois, sitä nopeammin pääsen erilleen tästä mosaiikista. Sain sitten sukkani valmiiksi puoli kolmen aikoihin iltapäivällä. Yllätyksekseni olin tälläkin etapilla toinen.Ihan kivathan sukista lopulta tuli. Väreistä ainakin tykkään, mutta kuvio on kyllä aikamoista suttua. Kirjoneuleena olisi noista tullut varmasti paljon kauniimmat sukat.

2 kommenttia:

  1. Milloin sinä nukut, kun kaikki yöt neulot? Minä en yhtään ihmettele, että olet aina ensimmäisten joukossa. On hurja vauhti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennättäähän sitä talvella nukkua. Eikös valoisat kesäyöt ole valvomista (ja neulomista) varten?

      Poista