tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kam Chu

Tour de Sock - kisan toinen ohje julkaisiin viikko sitten tiistai-iltana kymmeneltä. Päätin kokeilla tällä kertaa miten onnistuisi kutoa koko yön läpi. Ohjeesta löytyi aika simppelin oloiset pitsisukat. Ainoa uusi asia minulla ohjeessa olikin vain silmukoiden luontitapa: German Twisted Cast On. Mutta kun mukana oli linkki opasvideoon ei aloituksessakaan mitään ongelmia tullut.

Sukat eteni yön kuluessa mukavasti, eka sukan sain valmiiksi joskus viiden jälkeen aamulla. Ja puoli yhden aikaan iltapäivällä minulla oli valmis sukkapari kuvattavaksi ja raportoitavaksi. Yhtään valmistunutta sukkaparia ei kuvaketjussa vielä näkynyt, kun laitoin raportointisäköpostin menemään, joten osasin odottaa hyvää sijoitusta, mutta silti oli yllätys kun kuittausviesti kertoi minun voittaneen etapin.

Näistä tuli tosi kauniit sukat ja muutenkin kutominen oli mukavaa. Kaavion oppi likipitäen ulkoa - ainoastaan piti vähän välillä vilkaista ja varmistaa, että muistanhan varmasti oikein. Langan väriä en vaan saanut kuviin oikein toistumaan; punainen on vaikea väri kuvata. Ylemmässä kuvassa on väri lähempänä totuutta.

Malli: Kam Chu
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2 mm hiilikuituiset sukkikset
Langanmenekki: 74 gEkat Tourin sukat tein pyöröpuikoilla, kun kahden millin bambuiset sukkapuikot osottautui niin notkuviksi, ettei kutomisesta tullut niillä oikein mitään. En kuitenkaan oikein tykkää looppaamisesta, vaan sukkapuikot istuu käteeni paremmin. Siispä ostoslistalle tuli heti eka etapin aikana jämäkämmät kakkosen puikot. Arvelin että tilaan Knittarin puiset, mutta eipä niitä löytynytkään noin ohuina muuta kuin 15 cm pitkinä. Ja kun en noista "pätkistäkään" oikein tykkää (kokeillut olen, jostakin syystä mulla tuppaa niistä silmukat tippumaan puikoilta ihan normikokoisissa sukissa) alkoi olla vaihtoehdot vähissä. Metallisia en halua, joten täytyi sitten tilata hiilikuituiset. Siitäkin huolimatta, että niitä jo reilu vuosi sitten testasin kolmen millin kokoisina ja en tykännnyt. Arvelin kuitenkin, että jos noin ohuempina olisikin vaikka paremmin minunkin käteeni istuvat. Ja niinhän ne oli - kakkosetapin tuloskin sen taitaa todistaa... 2 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.