tiistai 4. lokakuuta 2016

Hattarahuivi

Sain tilauksen jätti-isosta "kaulaliinasta". Toiveena oli muhkea, pehmeä ja lämmin suorakaiteen muotoinen huivi mitoiltaan n. 80 cm x 220 cm. Googlettelin eri lankavaihtoehtoja ja valitsin sitten Dropsilta alpakkavillalangan, josta löytyi vieläpä kaikenlisäksi juuri oikea tilaajan haluama vaaleanpunaisen sävy.


Lanka on ihanan pörröistä ja pehmeää. Arvelin ensin langan olevan vähän vaikeaa neulottavaa - siis sellaista ettei oikein "luista" puikoilla, mutta yllättävän miellyttävää neulominen kuitenkin oli. Tosin isoilla puikoilla neulominen ei ole mitenkään mieluisinta minulle, jostakin syystä saan hartiani ja niskani jumiin (tavallistakin enemmän) siinä touhussa. Mutta onneksi isoilla puikoilla tulee nopeasti valmista.

Malli: oma
Lanka: Drops Melody
Puikot: 7 mm Knittarin kantikkaat pyöröt
Langanmenekki: 329 g
Tein huivin ihan vain aina oikeaa - arvelin ettei tuollainen pörröinen lanka mitään muuta kaipaa (ja olisi voinut olla haastavaa mitään monimutkaisempaa siitä tehdäkään). Tuosta irtosi karvaa aivan kamalasti kutoessa - toivottavasti ei käytössä sama jatku.Mutta ihanan pehmeä ja kuohkea huivi tuli ja on varmasti lämmin, kun langassa on suurin osa alpakkaa. Ihan kuin hattaraa on tämä huivi.

Huiviarvontaan ennättää osallistua vielä pari päivää.

4 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.