perjantai 22. helmikuuta 2019

Villahousut miehelle

Minulla on ollut suunnitelmissa neuloa miehelleni villahousut jo ainakin viime talvesta lähtien, mutta aina se suunnitelma on hautautunut muiden projektien alle. Viime vuoden lopulla valittiin yhdessä mieen kanssa langat niihin ja tilasin ne. Helmikuun alussa kun pahin tilaustyöruuhka rauhoittui laitoin housut puikoille ja tikuttelinkin ne noin kahdessa viikossa valmiiksi. Valmistuivat sopivasti, kun kovimmat pakkaset hellitti. Mutta on niitä pakkasia vielä tulossa - viimeistään ensi talvena.


Mies halusi joustineuleiset villahousut, sellaiset napakasti istuvat joita on mukava pitää toppahousujen alla lisälämpönä. Mallin löysin Dropsin sivuilta ja langaksi valittiin Dropsin Nord, jossa on 45 % alpakkaa. Pitäisi siis olla lämpimät pökät ja pehmeät ne on. Alkoi heti tehdä mieli itsellenikin tuollaisia ihanuuksia - omat villahousuni ovat ihan perussukkalankojen jämistä tehdyt (hyvin on nekin lämmittäneet).

Malli: Mountain Stroll
Lanka: Drops Nord
Puikot: 2,25 mm Knit Pro Zing - pyöröpuikot
Langanmenekki: 412 g
Vyötärölle tein ohjeesta poiketen nauhakujan, johon tein reiät etupuolelle. Sinne pujotettiin solmittava nauha, siis samalla tavalla kuin esim. monissa verkkareissa on. Mies halusi sellaisen, kuminauhaa ei halunnut. Kuvassa ei nauha vielä ole paikallaan.

4 kommenttia:

 1. Hienot villikset! Mulla oli tänään eka kerran omani päällä ja kyllä lämmitti kivasti. Taidan tehdä toiset, ehkä ensi vuonna;), ja tuollaiset joustinneuleiset olis varmaan paremmat .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä villahousut on erinomainen vaate Suomen talvessa. Joustinneuleiset tosiaankin on mukavat toisten housujen alla, kun istuu napakasti eikä jää ryppyjä.

   Poista
 2. Hienot. Noissa ei ainakaan työ mennyt hukkaan. varmasti on tarpeen ainakin ensi talvena. Itsekkin olen ajatellut villahousujen tekoa, mutta aina vaan jää aloittamatta, jospa ensi talveksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on käyttöä. Kannattaa tehdä villahousut, kun ne saa aloitettua niin yllättävän nopeasti ne tulee valmiiksi.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.