torstai 7. helmikuuta 2019

Impromptu

Sukka-Finlandian kolmas etappi käynnistyi viime perjantaina kuudelta iltapäivällä. Tälläkään kertaa en ollut etsinyt lankoja valmiiksi, vaan halusin nähdä mallin ensin. Varsinkin tällä etapilla oli helpompi valita langat vasta mallin julkaisun jälkeen, kun tarvittiin pohjavärin lisäksi 2-12 kontrastiväriä.



Sukissa käytettiin vähän paksumpaa lankaa ja kisan minivaatimuksilla oli tarkoitus saada tehdyksi miesten kokoinen sukkapari. Vaihtoehtona annettiin mahdollisuus käyttää fingering-vaihvuista lankaa ja tehdä sukat naisten koossa. Itse lähdin tekemään sukkia Nallen jämistä ajatuksena saada miehelle uusi sukkapari. Yhdessä valittiin värejäkin.

Malli: Impromptu
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3 mm ruusupuiset sukkapuikot
Langanmenekki: 110 g
Sukat aloitettiin kärjestä ja niihin neulotiin väripalkkeja erilaisilla pintaneuleilla. Mallineuleiden järjestyksen sai itse päättää, samoin myös värien määrän ja järjestyksen. Minä tein mallineuleet ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja päädyin käyttämään kolmea kontrastiväriä. Sukissa oli kiva uusi kantapää; muunnelma tiimalasikantapäästä. Tässä neulottiin kantapään puolikkaiden väliin muutama kerros sileää, joka toi vähän tilavuutta.




Sukista tuli oikein kivat, mutta miehelleni hiukan liian isot. Vähän harmitti, varsinkin kun mies tuntui kovasti sukista tykkäävän. Kylläpä sukille varmasti käyttäjä löytyy ja mieskin saa vielä ehkä jossain vaiheessa sopivat sukat joko tuolla mallilla tai jollain muulla neulottuna (kyllä hänellä villasukkia löytyy "muutama" pari, ettei tarvitse ilman olla).

2 kommenttia:

  1. Hauska kantapää ja komeat sukat. Harmillista, kun yhdessä valitaan värit ja sitten ei koko osukaan kohdalleen. Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä kisasukissa ei aina koko osu kohdilleen, kun pitää tehdä minimikoolla, että kelpaa kisaan mukaan.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.