tiistai 17. syyskuuta 2019

Lämpöä talvi-iltoihin

Minulla palelee usein jalkoja istuessani sohvalla. Olen käyttänyt sylissä jalkojen päällä isoa torkkupeittoa taiteltuna pienemmäksi, mutta kun usein istun jalat koholla jakkaran päällä iso peitto painaa ikävästi varpaita roikkuessaan, Niinpä jo pitkään on ajatuksissani ollut tehdä pienempi ja kevyempi peitto tuohon käyttöön. Nyt vihdoin tartuin tuumasta toimeen ja tein pienemmän peiton fingering-vahvuisten sukkalankojen jämistä.



Mietin pitkään peiton mallia, mutta lopulta päädyin tuttuun hämispeittoon. Sellaisenhan tein retkiviltiksi 10 vuotta sitten. Se onkin ollut kovassa käytössä. Nyt en halunnut peittoon ollenkaan tuota seittikuviota, vaan ryhmittelin jämien värejä vähän sateenkaaren tapaan. Kivasti kun sain vihreät jämät käytettyä (ja olisi ollut aika siirtyä uudelleen keltaiseen) oli peitolla sopivasti mittaa. Se on noin 140 cm halkaisijaltaan kärjetä kärkeen. Vielä ei ole päässyt tositoimiin, mutta sovittelin syliin ja oli oikein mukavan kokoinen. Ja painoa tällä on vain vajaat 400 g, joten ei tunnut liian painavalta sylissä.

Malli: Hämispeitto
Lanka: Fingering.sukkalankajämät
Puikot: 3 mm pyöröt
Langanmenekki: 378 g
Kyselenpä tässä näin alustavasti olisiko kiinnostusta joulukalenterivaihtoon tänä vuonna? Voisin laittaa ilmoittautumisen pystyyn lähiaikoina.

4 kommenttia:

  1. Onpa kaunis peitto, niin herkulliset värit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Noita värejä on mukava sylissään ihastella.

      Poista
  2. Kaunis peitto. Olen kiinnostunut kalenterivaihdosta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pysyhän kuulolla, laittelen ilmoittaumisen joulukalenterivaihtoon pystyyn lähipäivinä.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.