sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Vinksin vonksin - laukku


Ehkä joku muistaa joskus elokuussa huovuttamani laukun kappaleet. Niiden kokoaminen oli jäädä suunnitteluasteelle; säännöllisin väliajoin niitä hypistelin, mutta koskaan se ei johtanut isompiin toimenpiteisiin. Nyt kuitenkin päätin tehdä asialle jotakin ja tartuin neulaan ja lankaan.
Ensin ompelin kappaleet toisiinsa pykäpistoilla. Siinä touhussa joutuikin sormenpäät lujille, kun neulaa pukkasin paksun huopakerroksen läpi. Raidat kulkivat enemmän ja vähemmän vinossa, joten kappaleiden yhdistäminen ei ollutkaan niin yksinkertaista. Jotenkin yritin vaan asetella niitä niin, että raidat edes näyttäisivät kulkevan suorassa.
Vuoriksi laukkuun ostin kirpparilta kevyen tikatun toppatakin. Aika rajun värinen, mutta sopi mielestäni täydellisesti laukun väreihin. Laukun vuorittamisesta minulla ei ole juurikaan kokemusta ennestään ja siihen nähden homma sujui suhteellisen helposti. Kun vain ei olisi ollut niitä vinossa olevia raitoja. Laukun sisälle katsoessa vuori näyttää olevan aivan vinossa - raidat kun kulkevat miten sattuu.
Kovinkaan tyytyväinen en laukkuun ole - juuri tuon vinksahtelun vuoksi, mutta eiköhän ajane asiansa lompakon ja kännykän kuljetuslaukkuna kauppa- yms. reissuilla. Tänään jo testasinkin käytännössä, kun piti lähteä kauppaan maidon loputtua. Matkalla poikettiin leikkipuistoon kuvaamaan.


Malli: oma
Lanka: Puro revontuli + Fritidsgarn
Puikot: 8 mm Knit Picksin pyöröt
Langanmenekki: Puro 200 g + Fritidgarn 130 g
Laukun sisälle ompelin taskun puhelimelle (tai muille pikkutavaroille). Nepparikiinnityksen leikkelin takista. Lisäksi ompelin sisälle klipsin avaimia varten. Hihnan vuoritin myös, ettei veny käytössä. Tuo minun ompelujälki ei kyllä olisi kovin esittelykelpoista; ompeleet on ihan yhtä vinksallaan kuin laukun raidatkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.