lauantai 2. maaliskuuta 2013

Heijastuksia

Sain viime syksyisen SNY-kierroksen viimeisessä paketissa 4 kerää Fabelia, jotka ilmoittivat jo paketista paljastuessaan haluavansa minulle pitkiksi kirjoneulesukiksi. Niin kova oli langoilla vaatimus, että "sitä oikeaa" ohjetta oli alettava etsiä. Monta kivaa olisi ollut tarjolla, mutta yksi sieltä sitten nousi suosikiksi.

Joskus joulun jälkeen/tammikuun alussa taisin sukat aloitella ja ensimmäinen sukka olikin puikoilla pitkään. Tein sitä pikkuhiljaa silloin tällöin muiden töiden lomassa. Siitä hankala, että vaati aikalailla täyden keskittymisen ja jatkuvaa kaavion tuijotusta - ei noita sukkia tehdessä ainakaan televisiota samalla katsottu (testasin kyllä sitäkin: purkamista syntyi...) Tämän viikon alussa ensimmäisen sukan vieläkin ollessa hiukan kesken päätin tarttua puikkoihin todenteolla ja ahkeroin parissa-kolmessa päivässä ekan sukan loppuun ja toisenkin sille kaveriksi. 


Töitä näissä siis oli, mutta lopputulos on palkitseva. Yläresori olisi voinut myös olla punakirjavalla, mutta sitä jäi niin vähän, ettei olisi riittänyt reiluun resoriin niin tein sitten valkoisella. Liottelin sukkia ennen blokkien päällä kuivattelemista ja unohtuivat likoamaan noin tunniksi sen normaalin 20-30 minuutin sijasta. Liekö syynä ollut sitten liian pitkä liotus, mutta punainen lanka oli päästänyt aika tavalla väriä veteen. Hiukan näyttäisi valkoinen saaneen punertavan sävyn, mutta eipä onneksi niin paljoa että haittaisi.


Malli: Heijastuksia
Lanka: Drops Fabel
Puikot: Knittarin 2,5 mm sukkikset + 2,5 mm ja 2 mm pyöröt
Langanmenekki: 164 g

11 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.