maanantai 31. joulukuuta 2018

Elämän virta

Loppiaisena käynnistyy toisen kerran suomalainen sukanneulontakilpailu Sukka-Finlandia. Viime vuonna olin myös mukana kisaamassa ja voitto tuli silloin. Tänä vuonna harkitsin tarkkaan mukaan lähtemistä, mutta halusin kuitenkin lähteä rennolla asenteella mukaan. Kudon sukat jos huvittaa ja sillä tahdilla mikä tuntuu hyvältä. Nämä sukkakisat ovat kuitenkin sellaista kivaa yhdessä neulomista.

Kilpailuun osallistuminen maksaa 18 euroa ja sillä summalla saa 8 suomalaisten suunnittelijoiden sukkamallia. Kisan tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Kaikki ohjeet ovat siis suomenkielisiä ja kisa käydään suomeksi. Keskustelualue on tänä vuonna Ravelryssa. Mukaan ennättää ilmoittautua vielä mainiosti, ilmoittautuminen tapahtuu Lentävän Lapasen sivuilla.Tiina Kuun suunnittelema lämmittelysukkamalli Elämän virta julkaistiin itsenäisyyspäivänä. Itse aloittelin sen vasta muutama päivä ennen joulua ja kudoin sukat muitten joulutouhujen lomassa. Oli kivan leppoisa palmikkomalli ja hyvin kirjoitettu, selkeä ohje. Tuloksena oli oikein sievät sukat.

Malli: Elämän virta
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3 mm Prym Ergonomics - sukkapuikot
Langanmenekki: 86 g

Testasin näihin ensimmäistä kertaa Prym Erconomics - sukkapuikkoja. Niissähän on ihan uudenlainen muotoilu: kärki on pisaranmallinen ja puikko keskiosastaan kolmionmuotoinen. Materiaali puikoissa on muovi. Silloin kun nämä tulivat markkinoille moni kertoi puikkojen olevan aivan liian taipuisat, mutta sitten luin jostakin että niistä on tehty uusi jäykempi versio niin uskalsin itsekin tilata kokeiluun.


En näin yhden sukkaparin kokemuksella aivan ihastunut puikkoihin, jos ne nyt ei tuntuneet aivan kauheiltakaan. Kärki toimi todella hyvin, jopa nuo kahden silmukan palmikonkäännöt onnistuivat hyvin ilman apupuikkoa. Tosin kärkikavennuksissa minulla oli pieniä vaikeuksia saada neulottua kaksi silmukkaa yhteen, olisin kaivannut silloin terävämpää kärkeä. Täytynee testata puikkoja vielä lisää jollakin toisella sukkaparilla.Toivotan kaikille oikein ihanaa vuodenvaihdetta ja käsityörikasta uutta vuotta 2019!

2 kommenttia:

 1. Valoisaa, värikästä ja loistavaa uutta vuotta!

  P.S. Posti toi tänään voittosukkani ja teet perille. Kiitos! Ovat ihanan pehmeät sukat.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää uutta vuotta myös sinne pohjoisemmaksi. Ja kiva, että sukat löysivät perille.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.