sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Sophie

Blogissani on vilahdellut keskeneräinen peitontekele- Sophie - pitkin kevättä. Nyt se on valmis! Kesäkuun lopussa virkkasin viimeiset silmukat ja pari päivää sitten sain vihdoin kuvattua peiton. Nyt se on päässyt jo sijoituspaikkaansa meidän sängynpeitteeksi.Tähän peittoonhan julkaistiin ohjeen tekijän blogissa osa ohjetta joka sunnuntai tammikuusta toukokuun loppuun saakka. Itse hyppäsin mukaan maaliskuun alussa, tein siihen mennessä ilmestyneet ohjeenpalaset urakalla ja siitä eteenpäin sitten odottelin innolla sunnuntaita, että pääsin peittoa jatkamaan. Monenmoista uutta virkkaussilmukkaa ja kuviota tuli peiton myötä opittua. Peittoon kasvoi paljon erilaisia kukkasia ja perhosiakin sieltä löytyy. Todella mielenkiintoinen projekti.

Varsinainen peitto oli muodoltaan neliö, mutta ohjeeseen sisältyi myös erikseen virkattavat pikkuneliöt, joilla peiton muotoa voi muuntaa suorakulmioksi. Minä virkkasin neliöiden lisäksi joitakin kerroksia "omasta päästä" ympäri peiton, että sain tarpeeksi kokoa. Lopuksi tein ohjeessa neuvotun reunuksen peittoon.

En varsinaisesti pingottanut peittoa, vaan pesin sen pesukoneessa ja venettelin kuivumaan mittoihinsa kelmun päälle nurmikolleLähdin peittoa virkkaamaan sillä ajatuksella, että saan tuhottua siihen paisunutta seiskaveikkojen jämävarastoa. Siinä onnistuin kyllä, mutta uusiakin keriä jouduin kyllä korkkaamaan. Ja niistä jäi taas jämiä. Mutta vähemmän niitä jämiä jäi kuin aloittaessa eivätkä ole niin sekalaisia, joten ihan onnistunut projekti siinäkin mielessä.

Malli: Sophie's Universe
Lanka: Novita 7 veljestä
Koukku: 4,5 mm alumiininen
Langanmenekki: 3370 g
11 kommenttia:

 1. Ooh, aivan huikean hieno! Todella upea, huh huh.

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtavan upea peitto, todella kaunis! Ja paljon muutakin kivaa ja kaunista blogissasi - täällä vierailen uudelleenkin :)

  VastaaPoista
 3. Aikamoinen urakka on ollut ja tosi hieno lopputulos.

  VastaaPoista
 4. Aivan uskomattoman upea. Tämähän on varsinainen taideteos ♥ Nyt kyllä tekis mieli heti alkaa itsekkin tekemään tuommoista.

  VastaaPoista
 5. Voi mikä ihanuus! :) Minulla on aikanaan tämä ihanuus jäänyt näkemättä, mutta onneksi kuvat ovat vielä tallessa täällä blogissasi.

  VastaaPoista
 6. Voi mikä ihanuus! :) Minulla on aikanaan tämä ihanuus jäänyt näkemättä, mutta onneksi kuvat ovat vielä tallessa täällä blogissasi.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.