keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Sumu

Meillä mies käyttää villasukkia aivan yhtä paljon kuin minäkin ja lisäksi saa kulutettua niitä puhkikin toisin kuin minä, joten miehelle tulee siis aika paljon sukkia tehtyä. Siksipä heti kun kuulin ilmestyvän kirjan, jossa on kaikki sukat miehille suunniteltuja tiesin, että se on minun jossakin vaiheessa hankittava. Nyt jokunen aika sitten se oli Adlibriksessa sellaisella hinnalla tarjolla, että tilasin. Kivoja malleja, joista monet tulee varmasti neulottua.

Käskin miehen sitten valita kirjasta sukat mitkä haluaisi minun ensimmäiseksi hänelle tekevän. Ekaksi valitsi maastokuvioiset sukat, joiden tekoa kokeilinkin, mutta varren tehtyäni huomasin, etten millään saa neljän värin kirjoneuleesta (jossa on vielä lisäksi hurjan pitkiä lankajuoksuja) tarpeeksi joustavaa. Lisäksi kun sukat tehtiin Nallen paksuisesta langasta, niistä olisi tullut vähän turhan paksut. Tikapuutekniikalla olisi kyllä varmasti saanut joustoa lisättyä, mutta sitten olisi tullut vielä paksuuttakin lisää. Joten ne meni purkkun ja mies sai valita uudelleen.


Tällä kertaa valinta osui Sumu-sukkiin, joissa on pohjaosa tehty vahvistettuna neuleena ja lisäksi vielä erivärisellä langalla. Niihin valittiin yhdessä langat ja myös mietittiin mahdolliset muokkaukset malliin. Varteen en tehnyt ohjeen mukaisia raitoja, kun lanka oli jo kirjavaa. Lisäksi tein varteen taakse joustinneuletta istuvuuden parantamiseksi. Ohjeen mukaisesti olisi pitänyt ensin tehdä pohja ja siihen olisi sitten neulottu pääliosa kiinni. Minä toteutin teräosan pyörönä neulottavana intarsiana, siinä käytin samaa tekniikkaa kuin TiiQ:n suunnittelemissa Villiviini-sukissa. Kärjet tein pyörönä vahvistettuna neuleena pohjan langalla.

Malli: Sumu Suuri suomalainen toivesukkakirja - Miesten sukat
Lanka: Regia Winterdream Color (kirjava) + Regia 8 fädig (tummanharmaa)
Puikot: 3 mm ruusupuiset sukkapuikot
Langanmenekki: 129 g

Sukista tuli oikein onnistuneet ja mieskin oli tyytyväinen.
2 kommenttia:

  1. Kivat sukat ja jospa ne kestäisi vähän pitempään :)

    VastaaPoista
  2. Kivat sukat.
    Tulipa mieleen että tuleeko tänä vuonna Joulukalenteri vaihto?

    VastaaPoista