tiistai 25. syyskuuta 2018

Villapesusukat

Katselen neulepodcasteja miltei päivittäin neuloessani ja yksi lemppareistani on Villapesuohjelma, jossa kaksi siskosta ja heidän äitinsä kertoilevat neuleistaan. Heillä on tällä hetkellä menossa yhteisneulonta omasta sukkamallistaan. Mukaanhan siihen piti lähteä ja sukat valmistuivat viime viikolla. Oli kiva mall, paljon sai itse päättää mitä tekee. Tarkoituksena oli kuitenkin tehdä sukat kaksi yhtäaikaa pyöröpuikoilla looppaamalla kärjestä aloittaen. Minähän olen vannoutunut sukkapuikkojen käyttäjä. Olen kyllä muutamat sukat pyöröpuikoilla tehnyt, mutta en vain ole oppinut pitämään siitä tekniikasta. Nyt kuitenkin päätin mennä KALin "sääntöjen" mukaan ja tehdä sukat loopaten molemmat yhtäaikaa. Ihan hyvin se sujui, mutta ei minusta tullut vieläkään sen suurempi ystävä tuolle tekniikalle.

Malli: Villapesusukat
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,25 mm Knit Pro Zing - pyöröt
Langanmenekki: 85 g

Sukat aloitetetaan siis kärjestä, jalkapöydän päälle tehdään erilaisia pintaneuleita mitä haluaa (tai vaikka koko teräosa sileänä) ja varressa sitten kontrastivärisiä pintaneuleraitoja ja briossia (tai joustinneuletta jos briossi tuntuu liian vaikealta). Itse käytin pintaneuleena vain tavallista ja rikottua helmineuletta.


KAL kestää lokakuun loppuun saakka, joten mukaan ennättää siis mainiosti. Ohje löytyy Ravelrystä ilmaiseksi, linkki ohjeeseen tuossa kuvan alla. Villapesuohjelmalla on sukkien tekemisestä opetusjaksot, joten vaikka ei olisi koskaan aloittanut sukkia kärjestä/loopannut/tehnyt kahta kerralla noilla videoilla kaikki näytetään "kädestä pitäen".  Kannattaa lähteä mukaan - yhteisneulonnan päätteeksi arvotaan sitten mukavia palkintoja kaikkien sukkansa valmiiksi saaneiden kesken.

4 kommenttia:

 1. Hienot sukat! Minä taas tykkään tuosta magic loop tekniikasta. Sukkapuikkojen en oikeastaan käytä enää ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löytyy tekniikoita vähän jokaiseen makuun. En oikein itsekään tiedä mikä sukkien looppaamisessa minulla tökkii - muita neuleita (pipoja, hihoja tms.) looppaan ihan mielelläni. Kaipa se on vaan tottumiskysymys.

   Poista
 2. Tosi hienot sukat :)
  Minä en ole kokeillut vieläkään pyöröpuikoilla sukkia, siihen tarvisi sen verran paneutumista, että jää vielä odottelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sukkien tekeminen pyöröpuikoilla ole mitenkään vaikeaa. Kannattaa kokeilla vaikkapa nyt noiden videoiden avustuksella.

   Poista