torstai 19. toukokuuta 2016

Apinat

Suomalaisten neulojien keskuudessa on menossa kova villitys aloittaa neulepodcasteja. Itse en voisi edes kuvitella moiseen ryhtyväni, mutta katselemisesta tykkään. Englanninkielisiin en ole oikein innostunut, kun ei kuullun ymmärtämisen taito oikein riitä. Joutuu liikaa keskittymään kuuntelemiseen. Mutta näiden suomenkielisten parissa voi oikeasti rentoutua - ja neuloa. Tosi kivaa!

Ensimmäisiä suomalaisia oli Tui ja hänellä on podcastissaan menossa useampikin KAL (eli yhteisneulonta, jos joku ei tätä termiä vielä tunne). Yksi näistä on Apina-KAL, jossa on tarkoituksena neuloa Cookie A:n malleja. Ekakertalaiset Monkey-sukkien neulojat saavat ylimääräisen arvan lopussa suoritettavaan arvontaan.


Minäkin hyppäsin mukaan, kun muistin että ostin Lidlistä puuvillasekoitesukkalankaa tarkoituksena tehdä siitä kesäsukat/-sukkia itselleni. Joten tein elämäni ensimäiset Monkey-sukat kesäisenä versiona. Olipa mukava malli neuloa - näyttää paljon monimutkaisemmalta kuvissa. Kivat sukat tuli ja ovat olleet jo käytössäkin. Pitää vaan muistaa pestä nuo käsin - edelliset Lidlin vastaavasta langasta neulomani sukat onnistuin huovuttamaan konepesussa.

Malli: Monkey
Lanka: Crelando Nina
Puikot: 2,25 mm Knit Pro Karbonz - sukkikset
Langanmenekki: 76 g

4 kommenttia:

 1. Sievät kesäsukat. Tyttären minulle neulomat raitasukat ovat tuolla samalla kuviolla, ja tykkään siitä kovin . Itse en ole kokeillut vielä tuota, mutta eipä ole tullut neulottua mitään muutakaan kun ulkohommat ovat vieneet ajan aika tarkkaan. Kiitos vinkistä, kävin kurkkaamassa Tuin kutomoa ja tykästyin... Hauskaa viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoinkin vähän niitä sukkia, että kuvio näyttää samalta. Kannattaa kokeilla, saa kaunista jälkeä vähällä vaivalla.
   Minä yritän täällä ryhdistäytyä ja alkaa siivoamaan ja pyykkäämään Mandalan virkkaamisen sijasta. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 2. Sinä olet haka löytämään kaikenlaista neulontaan liittyvää. En ikinä ollut kuullut mistään neulepodcasteista tai kalista. Nyt olen taas viisaampi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravelryssä kun pyörii niin siellä törmää kaikennäköisiin tempauksiin ja juttuihin.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.