keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Sweet Nuttins

Sukkahullutuksen neljäs kierros pyörähti käyntiin vähän varkain - ainakin minun osaltani. Materiaalitiedot julkaistiin myöhään torstai-iltana, joskus vähän ennen yhtätoista Suomen aikaa. En uskonut ohjeen tulevan kuin aikaisintaan perjantai-iltapäivällä ja menin rauhassa nukkumaan. Mutta aamulla odottikin sähköpostissa yllätys: ohje oli julkaistu jo puoli kahdeltatoista. Eipä siinä sitten auttanut kuin alkaa valitsemaan lankaa ja helmiä sekä tarttua puikkoihin.

Aluksi valitsin langan, jossa oli n. 360 m/100 g, vaikka materiaalitiedoissa lukikin "light fingering". Muutaman kerroksen tehtyäni ja ohjetta tutkittuani totesinkin, että hullutukseen vaadittava minimikoko tehdään sen verran suurella silmukkamäärällä, että taitaa tulla liian isot sukat. Eli lankavalinta ja aloitus meni uusiksi. Muutenkin eka sukka tuntui valmistuvan tuskaisen hitaasti, kun en oikein voinut keskittyä täysillä kutomiseen. Yleensä valmistelen niin, että saan rauhassa kutoa. Teen ruuat valmiiksi ennalta jne. Nyt piti laittaa välillä ruokaa ja puuhailla muutakin. Puhelinkin soi monta kertaa.  Onneksi oli ihana sää ja istuinkin sitten ulkona kutomassa.Eka sukka valmistui illansuussa ja toinen tulikin sitten paljon vauhdikkaammin, kun pystyin paremmin keskittymään kutomiseen. Ja eihän ohjettakaan tarvitse toisen sukan kohdalla niin tarkkaan vilkuilla. Siinä puoli yhden maissa yöllä oli minulla valmis sukkapari.

Malli: Sweer Nuttins
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2 mm Knit Pro Karbonz - sukkikset
Langanmenekki: 76 g

Malli on kertakaikkisen kaunis ja sitä oli tosi miellyttävä tehdä. Ohje oli selkeä ja helppolukuinen. Näiden sukkien tekemisestä nautin. Helmiä ei olisi ollut pakko laittaa kuin varteen, mutta minä jatkoin helmiä myös jalkaterään, koska minusta näyttää hassulta jos helmet yhtäkkiä "katoavat" samanlaisena jatkuvasta kuviosta. Kiilakavennuksissakin tehtiin pitsiä ja palmikoita ja siitä muodostui tuollainen kaunis kolmio.


Hauskana yksityiskohtan totesin sukkia kutoessani, että olin valinnut sattumalta jalkaani saman suunnittelijan sukat viime vuotisesta sukkahullutuksesta: Mad About The Gals


8 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.